autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosi la cuptor

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 ianuarie 2015

Ingrediente
Ingrediente 10 bucati:, 110 g zahar, 1 ou, 70 gr unt topit, 150 ml lapte, 180 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 varf cutit praf de nucsoara, Glazura:, 80 gr unt, 80 gr zahar, 2 linguri scortisoara

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

24 voturi

Mod de preparare

Mixati oul cu zaharul.
Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut.
Adaugati laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt, nucsoara si coaja de lamaie rasa.
Ungeti formele de gogosi/ briose cu unt si pudrati-le cu faina.
Umpleti formele tinand cont de faptul ca gogosile vor mai creste putin la cuptor.
Coaceti la 190 g C pentru aproximativ 15-20 de minute.
Pentru glazura, topiti untul la foc mic. Separat, amestecati intr-un castron zaharul si scortisoara.
Ungeti fiecare gogoasa cu unt pe toate partile si treceti-o prin zahar cu scortisoara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi cu gem, coapte in cuptor

Gogosi cu gem, coapte in cuptor

Drojdia cu 100 ml lapte si putin zahar, se lasa la dospit, 10 minute. Faina o punem intr-un vas

7 voturi    0 comentarii
2h 35 min
Prajituri
Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Cernem făina și la mijloc turnăm oul batut cu laptele calduț, zahărul, untul moale,drojdia si

9 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 21 comentarii

  • Ciubotariu Doina , 10 mai 2015

    oul il folositi la gogosi doamna draga....sau eventual unde doriti dvoastra....face-ti masti...;))))))))))))))

  • Ciubotariu Doina , 10 mai 2015

    pe naiba....chiar nu vede-ti ca oul vine mixat cu zaharul???

  • Ciubotariu Doina , 10 mai 2015

    cititi cu atentie si gasiti oul.....vine mixat cu zaharul doamna draga!!!

    • Flory Oprea , 21 aprilie 2015

      Interesante!

    • Marghioala Ana-Romica , 09 martie 2015

      GOGOSI LA CUPTOR

    • Anca Bunea

      Anca Bunea (Chef de cuisine) , 18 februarie 2015

      Dna Cristina Radu, eu sunt de parere ca ar fi fost cel putin corect sa avem aceasta discutie dupa ce dvs. ati fi incercat reteta. Pot intelege ca este foarte facil de emis pareri uitandu-va doar pe o lista de ingredient insa cantitatea de scortisoara din aceasta reteta se poate adapta si in functie de preferinta fiecaruia (nu trebuie sa fii nici Jamie Oliver si nici mare bucatar sa adaptezi cantitatea de scortisoara care oricum nu este un ingredient principal si se foloseste doar pentru a da o aroma in cazul de fata). As aprecia critica constructiva insa am facut aceasta reteta de nenumarate ori si nimeni nu s-a plans de gust predominant de scortisoara. Nu inteleg ce doriti sa spuneti prin “nivel mediu de pricepere”, este o reteta cat se poate de simpla.

    • Cristina Radu , 16 februarie 2015

      Cred ca se cere mai multa atentie la postarea retetelor : 2 linguri de scortisoara e enorm!! Mai degraba 2 lingurite...Oricum, nu toata lumea e Jamie Oliver, asa ca retetele trebuie scrise ca pentru un nivel mediu de pricepere:) cu atentie la ingrediente.

    • Juliette Iulia , 16 februarie 2015

      Mod de preparare Mixati oul cu zaharul.

    • Corina Krisch , 04 februarie 2015

      Forme de copt se gasesc cumva in in ceva magazine?

    • Anca B. , 03 februarie 2015

      Daca 2 linguri de scortisoara vi se pare f. mult incercati cu o cantitate mai mica...

    • Vera Andone , 03 februarie 2015

      Mixati oul cu zaharul

    • Vilcu Elena , 02 februarie 2015

      scrie sub modul de preparare, se mixseaza cu zaharul!

    • Golumbina Bold , 02 februarie 2015

      2 linguri scortisoara mi se pare f. mult

    • Ralu Rally , 02 februarie 2015

      Mod de preparare Mixati oul cu zaharul.

    • MARIUTA , 21 ianuarie 2015

      oul este scris sus primul,se mixeaza cu zaharul

    • Mezei Laura , 20 ianuarie 2015

      Cititi cu atentie si gasiti si oul.

    • Barbu Viorica , 19 ianuarie 2015

      a ramas un ingredient pe afara oul

    • Anca Bunea

      Anca Bunea (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2015

      La primul pas: "mixati oul cu zaharul".

    • Nuta Roxana , 17 ianuarie 2015

      Si oul unde se foloseste???

    • Anca Bunea

      Anca Bunea (Chef de cuisine) , 14 ianuarie 2015

      Multumesc frumos.

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2015

      felicitari, o reteta grozava

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

24 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente 10 bucati:
  • 110 g zahar
  • 1 ou
  • 70 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • Glazura:
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri scortisoara

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

48 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

23 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

16 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Anca Bunea (Chef de cuisine)

Dna Cristina Radu, eu sunt de parere ca ar fi fost cel putin corect sa avem aceasta discutie dupa ce dvs. ati fi incercat reteta. Pot intelege ca este foarte facil de emis pareri uitandu-va doar pe o lista de ingredient insa cantitatea de scortisoara din aceasta reteta se poate adapta si in functie de preferinta fiecaruia (nu trebuie sa fii nici Jamie Oliver si nici mare bucatar sa adaptezi cantitatea de scortisoara care oricum nu este un ingredient principal si se foloseste doar pentru a da o aroma in cazul de fata). As aprecia critica constructiva insa am facut aceasta reteta de nenumarate ori si nimeni nu s-a plans de gust predominant de scortisoara. Nu inteleg ce doriti sa spuneti prin “nivel mediu de pricepere”, este o reteta cat se poate de simpla.

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Ba?i albu?urile spum? tare împreun? cu zah?rul ?i praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând continuu.

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cornulete foietaj cu dulceata de gutui