Gogosi la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gogosi la cuptor

Ingrediente

  • Ingrediente 10 bucati:
  • 110 g zahar
  • 1 ou
  • 70 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • Glazura:
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Mixati oul cu zaharul.

Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut.

Adaugati laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt, nucsoara si coaja de lamaie rasa.

Ungeti formele de gogosi/ briose cu unt si pudrati-le cu faina.

Umpleti formele tinand cont de faptul ca gogosile vor mai creste putin la cuptor.

Coaceti la 190 g C pentru aproximativ 15-20 de minute.

Pentru glazura, topiti untul la foc mic. Separat, amestecati intr-un castron zaharul si scortisoara.

Ungeti fiecare gogoasa cu unt pe toate partile si treceti-o prin zahar cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise