Gogosi la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Gogosi la cuptor

Ingrediente

  • Ingrediente 10 bucati:
  • 110 g zahar
  • 1 ou
  • 70 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 180 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • Glazura:
  • 80 gr unt
  • 80 gr zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Mixati oul cu zaharul.

Adaugati untul topit si racit si mixati in continuare inca 1 minut.

Adaugati laptele iar la final faina amestecata cu praful de copt, nucsoara si coaja de lamaie rasa.

Ungeti formele de gogosi/ briose cu unt si pudrati-le cu faina.

Umpleti formele tinand cont de faptul ca gogosile vor mai creste putin la cuptor.

Coaceti la 190 g C pentru aproximativ 15-20 de minute.

Pentru glazura, topiti untul la foc mic. Separat, amestecati intr-un castron zaharul si scortisoara.

Ungeti fiecare gogoasa cu unt pe toate partile si treceti-o prin zahar cu scortisoara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise