autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

gogosi pripite din brinza de vaci

Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bocan (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2008

Ingrediente
250 g brinza de vaci, un ou, 100 g faina, un virf de lingurita sare, o lingurita cu virf praf de copt sau bicarbonat, vanilie, untdelemn.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Brinza de vaci se marunteste bine cu dosul furculitei (frecind-o pe marginea castronului), se adauga oul intreg, sarea si coaja de lamiie rasa, amestecind pina cind se omogenizeaza; apoi, se adauga faina, neaparat impreuna cu praful de copt, amestecind pina se omogenizeaza bine.Compozitia mai virtoasa se pune pe o foaie de naylon, presarata cu o lingura de faina, se rasuceste in sul mai gros (4-5 cm diametru), care se taie in sferturi, iar acestea in cite 4 felii.Fiecare felie se asaza pe faina si se ruleaza in forma de bila, se apasa in mijlocul fiecareia cu degetul mare (inclinat) ca sa se faca o gropita mai larga, aproape pina jos; astfel,aluatul se va subtia la mijloc.Daca mijlocul este gros, acesta va ramine crud la copt.Dupa ce toate gogosile sint gata, se coc imediat in tigaie(cu ochiuri) sau in cratita.Se servesc calde cu smintina deasupra, ca aperitiv, sau pudrate cu zahar si vanilie, ca desert.
Daca ti-a placut reteta noastra "gogosi pripite din brinza de vaci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placinta cu branza dulce

Placinta cu branza dulce

Stafidele se tin in 50 ml apa cu esenta de rom pina punem noi foile. Intr-o tava captusita cu hartie

28 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Clatite cu gem

Clatite cu gem

Intr-un bol batem ouale intregi cu un tel, impreuna cu praful de sare si zaharul. Adaugam apoi treptat

9 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 250 g brinza de vaci
  • un ou
  • 100 g faina
  • un virf de lingurita sare
  • o lingurita cu virf praf de copt sau bicarbonat
  • vanilie
  • untdelemn.

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bocan
SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

SUPA DE LEGUME CU PERISOARE DE CURCAN

Se amesteca carnea tocata de curcan,parmezanul,oul,pesmetul,jumatate din patrunjel,sare,putin piper

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de carne
clatite

clatite

Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul,

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
spaghete cu ciuperci

spaghete cu ciuperci

Spaghetele se prepara in mod obisnuit. Dupa ce s-au scurs, se pun la foc mic si se adauga untul.

2 voturi    1 comentariu
25 min
Paste si pizza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Bomboane Rafaelo