autor:

autor

» » Aperitive

Gogosi pripite

    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
, 100 g branza de vaci, 100 g cascaval ras, 100 g telemea rasa, 2 oua mari, 50 g faina, marar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare


Brinzeturile se amesteca bine cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze, adaugind ouale intrgi, faina si mararul taiat marunt. Compozitia trebuie sa fie mai consistenta.



Se ia din compozitie cite o lingura cu virf, se ruleaza pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formind un sul de 2cm. Acestea se modeleaza in forma de bila si se dau prin faina. Se pregatesc toate si se asaza la masa.



Se toarna 1/2 l untdelemn intr-o cratita de 1 l si se lasa sa se infierbinte. In untdelemn se pune o bucatica de aluat, cite un bob de porumb si, cind acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca se pot pune gogosile.



Se asaza unele linga altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Se intorc (cu o andrea subtire), ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi se scot cu spumiera sau pe o furculita.



Se servesc fierbinti, ca aperitiv. Nu se sfarama la fiert si sint foarte fragede. Se pot reincalzi pe apa clocotita, sau in cuptor acoperite, timp de 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pripite" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Tarta cu spanac,branza feta si bilute de mozzarella

Spalam spanacul.si apoi il oparim in apa fiarta cu sare.Scurgem de apa , lasam sa se raceasca apoi

5 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Bulete de cascaval la cuptor,aperitiv adaptat

Buletele de cascaval la cuptor se fac conform retetei clasice,doar un pic mai mari ca dimensiune.Dupa

4 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • 100 g branza de vaci
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g telemea rasa
  • 2 oua mari
  • 50 g faina
  • marar.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Placintele crocante