Brinzeturile se amesteca bine cu dosul furculitei ca sa se omogenizeze, adaugind ouale intrgi, faina si mararul taiat marunt. Compozitia trebuie sa fie mai consistenta.
Se ia din compozitie cite o lingura cu virf, se ruleaza pe masa sau pe o foaie de nailon presarata cu faina, formind un sul de 2cm. Acestea se modeleaza in forma de bila si se dau prin faina. Se pregatesc toate si se asaza la masa.
Se toarna 1/2 l untdelemn intr-o cratita de 1 l si se lasa sa se infierbinte. In untdelemn se pune o bucatica de aluat, cite un bob de porumb si, cind acesta se ridica la suprafata si se rumeneste, inseamna ca se pot pune gogosile.
Se asaza unele linga altele, neinghesuite, deoarece cresc la copt. Se intorc (cu o andrea subtire), ca sa se rumeneasca frumos de jur imprejur, apoi se scot cu spumiera sau pe o furculita.
Se servesc fierbinti, ca aperitiv. Nu se sfarama la fiert si sint foarte fragede. Se pot reincalzi pe apa clocotita, sau in cuptor acoperite, timp de 10 minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii