autor:

Alinutza

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosi pufoase

Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 octombrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alinutza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 octombrie 2010

Ingrediente
1kg faina, 50g drojdie, 2 oua, 1/2 lingurita sare, 2 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 2 linguri ulei], cca 700 ml apa calda

Dificultate: Redusa Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Se pregateste o maia din drojdie o lingura de zahar si una de faina cu putina apa.Cand a crescut maiaua se adauga restul ingredientelor si se framanta o coca cu apa calduta pana c se desprinde de pe degete.Se lasa la crescut si apoi se modeleaza bilute care apoi se turtesc in cercuri si se mai lasa un min la crescut in aceasta forma. Se pun la prajit in ulei incins. Cand se scot se trec prin zahar pudra si se servesc calde sau reci.Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Gogosi pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un

15 voturi    17 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca

14 voturi    0 comentarii
50h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 5 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Pavel_Mariana

    Pavel_Mariana (Chef de cuisine):

    Au iesit foarte bune, exact dupa reteta, "ca la carte" cum se mai spune. :)

  • Giorgiana_Podasca

    Giorgiana_Podasca (Chef de cuisine):

    Si mie mi-au iesit fff pufoase si delicioase. Multumesc!

  • Giorgiana_Podasca

    Giorgiana_Podasca (Chef de cuisine):

    Mi-au iesit f buuuuuneeee!! Multumesc...si sunt intr-adevar pufoase.

    • Fara foto

      nicol (Chef de cuisine):

      cea mai ieftina si usor de preparat reteta!!!Au iesit minunat gogosile ,astazi mai fac o serie (a treia intr-o saptamana:D)Multumesc!!

    • Fara foto

      MIHAELA (Chef de cuisine):

      Am facut reteta si pentru prima oara pot spune ca am mancat gogosi mai bune decat de la "gogoserie"!!! Sunt super gustoase si super usor de facut !! Mentionez ca eu nu am avut zahar pudra asa ca le am tavalit cu "suparare" prin zahar vanilat (de la "casa prajiturilor" care este super parfumat) amestecat cu zahar tos! :) Multumesc mult pentru reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Iosif_Alexandra

    Iosif_Alexandra (Bucatar) , 14 aprilie 2015

    Sper sa iasa, revin dupa cu poza :).

  • Pavel_Mariana

    Pavel_Mariana (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2015

    Acum fac,revin cu foto:)

  • Fara foto

    Oana Bordeianu , 05 mai 2014

    Sper sa-mi iasa exact k in reteta!

    • Fara foto

      Zagrean Antoaneta Georgeta , 02 mai 2014

      Merita incercata !

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2010

      Mmmmm, ce bune!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2010

      Aratã super:)

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2010

      ce pofta mi ai facut

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 50g drojdie
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri ulei]
  • cca 700 ml apa calda

Raporteaza reteta

Retete
de Alinutza
Mancare de ciuperci taraneasca

Mancare de ciuperci taraneasca

Ciupercile se spala si se taie in patru cele mari si jumatati cele mici,ceapa se toaca marunt,gogosarul

24 voturi    2 comentarii
40 min
Retete vegetariene
Rulada de porc cu spanac

Rulada de porc cu spanac

Spanacul se opareste si se scurge ,daca e congelat se pune direct in tigaia cu unt.Ceapa se taie

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Chec cu jambon

Chec cu jambon

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Se adauga galbenusurile frecate separatapoi faina amestecata

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne

Iosif_Alexandra (Bucatar)

Sper sa iasa, revin dupa cu poza :).

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Rulada de biscuiti