autor:

Alexandra_Serban

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase

Autor: Alexandra_Serban (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Serban (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2016

Ingrediente
1/2 kg faina de cea mai buna calitate, 25g drojdie, 3oua, 2lg de unt, 3lg de zahar, lapte, sare, ulei, zahar pudra, esente

Dificultate: Redusa Timp: 50h 50 min

16 voturi

Mod de preparare

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca de lapte caldut.

Se adauga 2 linguri de faina si se lasa la cald ca sa creasca. Se pune faina intr-un vas adanc si se face o gropita la mijloc. Dupa ce a crescut maiaua se toarna peste faina si se adauga untul, ouale batute, un praf de sare, zaharul ramas si esenta de vanilie.

Daca ni se pare prea tare mai adaugam putin lapte caldut, daca este prea moale mai adaugam faina. Se framanta bine si se lasa sa creasca aproximativ o ora intr-un loc caldut acoperind vasul cu un prosop.

Dupa ce acrescut coca se pune pe masa si se intinde cu sucitorul o foaie groasa cam de un deget si se taie cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, se mai lasa pe masa 10 minute sa mai creasca. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc gogosile pe ambele parti, se scot si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi  pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle. Într-un vas pune fãina,

13 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Dizolvam drojdia in laptele caldut..amestecam cu faina, oul, coaja de lamaie si sarea, framantam.

11 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50h 50 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina de cea mai buna calitate
  • 25g drojdie
  • 3oua
  • 2lg de unt
  • 3lg de zahar
  • lapte
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra
  • esente

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Serban
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se amesteca carnea tocata bine cu orezul spalat si scurs de apa, galbenusul se va amesteca cu smantana,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Sarmale cu carne de vita

Sarmale cu carne de vita

Treci carnea de vita prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita timp de 2 minute in doua linguri

15 voturi    0 comentarii
2h 2 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Fursecuri vegane cu ciocolata Fursecuri vegane cu ciocolata

In oala mixerului cu suport de ghiara se pun margarina cu zaharul si esenta de vanilie si se freaca pana devine spuma si zaharul nu

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Panna Cotta Traditionala