autor:

Alexandra_Serban

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase

Autor: Alexandra_Serban (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Serban (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2016

Ingrediente
1/2 kg faina de cea mai buna calitate, 25g drojdie, 3oua, 2lg de unt, 3lg de zahar, lapte, sare, ulei, zahar pudra, esente

Dificultate: Redusa Timp: 50h 50 min

14 voturi

Mod de preparare

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca de lapte caldut.

Se adauga 2 linguri de faina si se lasa la cald ca sa creasca. Se pune faina intr-un vas adanc si se face o gropita la mijloc. Dupa ce a crescut maiaua se toarna peste faina si se adauga untul, ouale batute, un praf de sare, zaharul ramas si esenta de vanilie.

Daca ni se pare prea tare mai adaugam putin lapte caldut, daca este prea moale mai adaugam faina. Se framanta bine si se lasa sa creasca aproximativ o ora intr-un loc caldut acoperind vasul cu un prosop.

Dupa ce acrescut coca se pune pe masa si se intinde cu sucitorul o foaie groasa cam de un deget si se taie cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, se mai lasa pe masa 10 minute sa mai creasca. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc gogosile pe ambele parti, se scot si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase(facute cu lingura)

Gogosi pufoase(facute cu lingura)

Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.Se adauga laptele caldut,coaja

198 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

1. Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut. Restul de lapte il incalzim impreuna cu zaharul, atat

841 voturi    59 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50h 50 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina de cea mai buna calitate
  • 25g drojdie
  • 3oua
  • 2lg de unt
  • 3lg de zahar
  • lapte
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra
  • esente

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Serban
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se amesteca carnea tocata bine cu orezul spalat si scurs de apa, galbenusul se va amesteca cu smantana,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Sarmale cu carne de vita

Sarmale cu carne de vita

Treci carnea de vita prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita timp de 2 minute in doua linguri

4 voturi    0 comentarii
2h 2 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu mere si glazura de gem