autor:

Alexandra_Serban

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase

Autor: Alexandra_Serban (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandra_Serban (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2016

Ingrediente
1/2 kg faina de cea mai buna calitate, 25g drojdie, 3oua, 2lg de unt, 3lg de zahar, lapte, sare, ulei, zahar pudra, esente

Dificultate: Redusa Timp: 50h 50 min

15 voturi

Mod de preparare

Se prepara o maia astfel: Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si se dizolva intr-o ceasca de lapte caldut.

Se adauga 2 linguri de faina si se lasa la cald ca sa creasca. Se pune faina intr-un vas adanc si se face o gropita la mijloc. Dupa ce a crescut maiaua se toarna peste faina si se adauga untul, ouale batute, un praf de sare, zaharul ramas si esenta de vanilie.

Daca ni se pare prea tare mai adaugam putin lapte caldut, daca este prea moale mai adaugam faina. Se framanta bine si se lasa sa creasca aproximativ o ora intr-un loc caldut acoperind vasul cu un prosop.

Dupa ce acrescut coca se pune pe masa si se intinde cu sucitorul o foaie groasa cam de un deget si se taie cu o forma rotunda sau cu gura unui pahar, se mai lasa pe masa 10 minute sa mai creasca. Se incinge ulei intr-o tigaie adanca si se prajesc gogosile pe ambele parti, se scot si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Gogosi vanilate si pufoase ca la mama acasa

Facem maiaua ( 50 ml lapte caldut+ drojdia+ 2-3 linguri de faina) facem o pasta si o lasam 10 minute

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50h 50 min

15 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg faina de cea mai buna calitate
  • 25g drojdie
  • 3oua
  • 2lg de unt
  • 3lg de zahar
  • lapte
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra
  • esente

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandra_Serban
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se amesteca carnea tocata bine cu orezul spalat si scurs de apa, galbenusul se va amesteca cu smantana,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Sarmale cu carne de vita

Sarmale cu carne de vita

Treci carnea de vita prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita timp de 2 minute in doua linguri

5 voturi    0 comentarii
2h 2 min
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Foi de napolitana cu crema de ciocolata si nuci