Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.
Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar. Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati pana se formeaza ca o spuma la suprafata. Turnati maiaua peste faina si framantati usor. Cand aluatul incepe sa prinda forma adaugati untul ramas si framantati in continuare pana obtineti o coca moale.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si un prosop curat si lasati la crescut in loc caldut ferit de curent pentru 90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rasturnati peste o suprafata plana presarata cu faina si framantati pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.
Intindeti aluatul cam 5-6 mm grosime si cu ajutorul unui pahar formati gogosile apoi cu gura unei sticle de plastic decupati un cerc in mijlocul gogosilor apasand usor si indepartand surplusul de aluat.
Asezati gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200C/400F/gaz 6 pentru 10-15 minute sau pana ce gogosile capata o culoare aurie.
Cand gogosile sunt inca caldute ungeti-le cu unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie apoi rostogoliti-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.
POFTA BUNA!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii