autor:

Gatiticuspor

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosi Pufoase La Cuptor

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
- 450 g faina, - 225 ml lapte, - 80 g zahar, - 100 g unt, - un ou, - 7 g drojdie uscata, - coaja rasa a unei portocale, - un praf de sare, - unt moale, zahar si scortisoara pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.
Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar. Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati pana se formeaza ca o spuma la suprafata. Turnati maiaua peste faina si framantati usor. Cand aluatul incepe sa prinda forma adaugati untul ramas si framantati in continuare pana obtineti o coca moale.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si un prosop curat si lasati la crescut in loc caldut ferit de curent pentru 90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rasturnati peste o suprafata plana presarata cu faina si framantati pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.
Intindeti aluatul cam 5-6 mm grosime si cu ajutorul unui pahar formati gogosile apoi cu gura unei sticle de plastic decupati un cerc in mijlocul gogosilor apasand usor si indepartand surplusul de aluat.
Asezati gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200C/400F/gaz 6 pentru 10-15 minute sau pana ce gogosile capata o culoare aurie.
Cand gogosile sunt inca caldute ungeti-le cu unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie apoi rostogoliti-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Pufoase La Cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

Rulada din biscuiti cu crema fina de branza si zmeura

1.Se dau biscuitii la robot,apoi se framanta bine cu margarina topita si amestecata cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se tine la decongelat foietajul. Cureti merele si le razuiesti. Le prajesti pe foc cu putin ulei..adaugi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lungu Angela , 11 ianuarie 2015

    Foarte bune!

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 24 octombrie 2014

    bun

  • Fara foto

    VIORICA (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2014

    bun

    • Fara foto

      Maria Briahna , 29 august 2014

      nice

    • Fara foto

      ella , 25 august 2013

      unt moale ????? in reteta de origine se specifica clar "100 g unt topit zahar scortisoara (pentru tavalit)" bine de stiut acest detaliu...

    • Luminita_Clapuci

      Luminita_Clapuci (Chef de cuisine) , 30 martie 2013

      Bunute, dar nu a precizat ca intra la uns 1 pachet de unt, aproape 1/2kg zahar si aproximativ 100g scortisoara (poate chiar mai mult). Si mai mult de o ora pana le ungi pe toate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • - 450 g faina
  • - 225 ml lapte
  • - 80 g zahar
  • - 100 g unt
  • - un ou
  • - 7 g drojdie uscata
  • - coaja rasa a unei portocale
  • - un praf de sare
  • - unt moale
  • zahar si scortisoara pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

5 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

1 vot    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

VIORICA (Chef de cuisine)

bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu pepene caramelizat