autor:

Gatiticuspor

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Gogosi Pufoase La Cuptor

Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gatiticuspor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 martie 2013

Ingrediente
- 450 g faina, - 225 ml lapte, - 80 g zahar, - 100 g unt, - un ou, - 7 g drojdie uscata, - coaja rasa a unei portocale, - un praf de sare, - unt moale, zahar si scortisoara pentru ornat

Dificultate: Medie Timp: 2h

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia, cam jumatate de cana), zaharul, jumatate din cantitatea de unt, oul coaja de portocala si praful de sare.
Faceti o maia din laptele caldut, drojdia uscata si o jumatate lingurita de zahar. Acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati pana se formeaza ca o spuma la suprafata. Turnati maiaua peste faina si framantati usor. Cand aluatul incepe sa prinda forma adaugati untul ramas si framantati in continuare pana obtineti o coca moale.
Acoperiti vasul cu folie alimentara si un prosop curat si lasati la crescut in loc caldut ferit de curent pentru 90 de minute sau pana isi dubleaza volumul. Cand aluatul a crescut rasturnati peste o suprafata plana presarata cu faina si framantati pana nu se mai lipeste de maini si devine elastic.
Intindeti aluatul cam 5-6 mm grosime si cu ajutorul unui pahar formati gogosile apoi cu gura unei sticle de plastic decupati un cerc in mijlocul gogosilor apasand usor si indepartand surplusul de aluat.
Asezati gogosile pe o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 200C/400F/gaz 6 pentru 10-15 minute sau pana ce gogosile capata o culoare aurie.
Cand gogosile sunt inca caldute ungeti-le cu unt cu ajutorul unei pensule de bucatarie apoi rostogoliti-le prin zaharul amestecat cu scortisoara.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Pufoase La Cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandina -varianta mea

Amandina -varianta mea

ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Prajituri
Prajitura cu bezea

Prajitura cu bezea

Blatul: se bat spuma tare 4 albusuri, 5 linguri de zahar pudra, pana cand zaharul se topeste, se

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lungu Angela , 11 ianuarie 2015

    Foarte bune!

  • Fara foto

    Viorica Apostol , 24 octombrie 2014

    bun

  • Fara foto

    VIORICA (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2014

    bun

    • Fara foto

      Maria Briahna , 29 august 2014

      nice

    • Fara foto

      ella , 25 august 2013

      unt moale ????? in reteta de origine se specifica clar "100 g unt topit zahar scortisoara (pentru tavalit)" bine de stiut acest detaliu...

    • Luminita_Clapuci

      Luminita_Clapuci (Chef de cuisine) , 30 martie 2013

      Bunute, dar nu a precizat ca intra la uns 1 pachet de unt, aproape 1/2kg zahar si aproximativ 100g scortisoara (poate chiar mai mult). Si mai mult de o ora pana le ungi pe toate.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

10 voturi

Ingrediente

  • - 450 g faina
  • - 225 ml lapte
  • - 80 g zahar
  • - 100 g unt
  • - un ou
  • - 7 g drojdie uscata
  • - coaja rasa a unei portocale
  • - un praf de sare
  • - unt moale
  • zahar si scortisoara pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Gatiticuspor
Mille - Feuille

Mille - Feuille

CREME PATISSIERE: Puneti zaharul vanilat, ouale si faina intr-un castron peste care adaugati

4 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Mancarica de Cartofi Cu Ciuperci

Se curata cartofii, ceapa si morcovul, si se taie marunt. Se pun ceapa, morcovul si ciupercile la

3 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei Umpluti

Ardei Umpluti

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

VIORICA (Chef de cuisine)

bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura de ciocolata