Gogosi pufoase!

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg. faina
  • - 30 g. drojdie
  • - 250 ml. lapte sau apa calduta
  • - 3 oua
  • - 100 ml. ulei
  • - 2 linguri zahar tos
  • - zahar pudra
  • - ulei pentru prajit
  • - sare dupa gust
  • - esenta de rom.

Mod de preparare

- Se dizolva drojdia cu putin lapte sau apa calduta, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.

- Se amesteca ouale cu sare, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilat si lapte sau apa calduta.

- Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia, se amesteca si dupa aceea se pune si faina, se framanta si treptat se adauga uleiul.

- Dupa ce framantam coca pe deasupra se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 1 ora.

- Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi cu un pahar cu gura rotunda.

- Se mai lasa 10 min. gogosile sa creasca.

- Se incinge uleiul si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita.De preferat sa se prajeasca intr-un tuci.

- Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe un servetel care va mai absorbi din ulei.

- Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra sau cu zahar vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise