autor:

Lena Butterfly

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase!

Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
- 1 kg. faina, - 30 g. drojdie, - 250 ml. lapte sau apa calduta, - 3 oua, - 100 ml. ulei, - 2 linguri zahar tos, - zahar pudra, - ulei pentru prajit, - sare dupa gust, - esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

- Se dizolva drojdia cu putin lapte sau apa calduta, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
- Se amesteca ouale cu sare, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilat si lapte sau apa calduta.
- Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia, se amesteca si dupa aceea se pune si faina, se framanta si treptat se adauga uleiul.
- Dupa ce framantam coca pe deasupra se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 1 ora.
- Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi cu un pahar cu gura rotunda.
- Se mai lasa 10 min. gogosile sa creasca.
- Se incinge uleiul si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita.De preferat sa se prajeasca intr-un tuci.
- Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe un servetel care va mai absorbi din ulei.
- Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra sau cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Intr-un castron curat se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza. Adaugati apoi untul moale,

42 voturi    10 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia iar jumatate cu zaharul,zaharul vanilat,ouale,,uleiul

151 voturi    26 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg. faina
  • - 30 g. drojdie
  • - 250 ml. lapte sau apa calduta
  • - 3 oua
  • - 100 ml. ulei
  • - 2 linguri zahar tos
  • - zahar pudra
  • - ulei pentru prajit
  • - sare dupa gust
  • - esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Foitaj cu gem, rapid si bun