autor:

Lena Butterfly

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase!

Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
- 1 kg. faina, - 30 g. drojdie, - 250 ml. lapte sau apa calduta, - 3 oua, - 100 ml. ulei, - 2 linguri zahar tos, - zahar pudra, - ulei pentru prajit, - sare dupa gust, - esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

5 voturi

Mod de preparare

- Se dizolva drojdia cu putin lapte sau apa calduta, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
- Se amesteca ouale cu sare, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilat si lapte sau apa calduta.
- Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia, se amesteca si dupa aceea se pune si faina, se framanta si treptat se adauga uleiul.
- Dupa ce framantam coca pe deasupra se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 1 ora.
- Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi cu un pahar cu gura rotunda.
- Se mai lasa 10 min. gogosile sa creasca.
- Se incinge uleiul si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita.De preferat sa se prajeasca intr-un tuci.
- Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe un servetel care va mai absorbi din ulei.
- Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra sau cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi Pufoase La Cuptor

Gogosi Pufoase La Cuptor

Intr-un castron incapator adaugati faina, laptele caldut (pastrati putin lapte pentru a dizolva drojdia,

10 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Gogosi pufoase

Gogosi pufoase

Se pregateste o maia din drojdie o lingura de zahar si una de faina cu putina apa.Cand a crescut

49 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

5 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg. faina
  • - 30 g. drojdie
  • - 250 ml. lapte sau apa calduta
  • - 3 oua
  • - 100 ml. ulei
  • - 2 linguri zahar tos
  • - zahar pudra
  • - ulei pentru prajit
  • - sare dupa gust
  • - esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza dulce de vaci si fructe de padure