autor:

Lena Butterfly

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase!

Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
- 1 kg. faina, - 30 g. drojdie, - 250 ml. lapte sau apa calduta, - 3 oua, - 100 ml. ulei, - 2 linguri zahar tos, - zahar pudra, - ulei pentru prajit, - sare dupa gust, - esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

- Se dizolva drojdia cu putin lapte sau apa calduta, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
- Se amesteca ouale cu sare, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilat si lapte sau apa calduta.
- Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia, se amesteca si dupa aceea se pune si faina, se framanta si treptat se adauga uleiul.
- Dupa ce framantam coca pe deasupra se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 1 ora.
- Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi cu un pahar cu gura rotunda.
- Se mai lasa 10 min. gogosile sa creasca.
- Se incinge uleiul si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita.De preferat sa se prajeasca intr-un tuci.
- Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe un servetel care va mai absorbi din ulei.
- Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra sau cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi pufoase(facute cu lingura)

Gogosi pufoase(facute cu lingura)

Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul pana devin o spuma alba.Se adauga laptele caldut,coaja

211 voturi    28 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu unt

Gogosi pufoase cu unt

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o adancitura in mijlocul

6 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg. faina
  • - 30 g. drojdie
  • - 250 ml. lapte sau apa calduta
  • - 3 oua
  • - 100 ml. ulei
  • - 2 linguri zahar tos
  • - zahar pudra
  • - ulei pentru prajit
  • - sare dupa gust
  • - esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

0 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Chec pufos cu alune