autor:

Lena Butterfly

» » Dulciuri diverse

Gogosi pufoase!

Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lena Butterfly (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2009

Ingrediente
- 1 kg. faina, - 30 g. drojdie, - 250 ml. lapte sau apa calduta, - 3 oua, - 100 ml. ulei, - 2 linguri zahar tos, - zahar pudra, - ulei pentru prajit, - sare dupa gust, - esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

- Se dizolva drojdia cu putin lapte sau apa calduta, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
- Se amesteca ouale cu sare, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilat si lapte sau apa calduta.
- Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia, se amesteca si dupa aceea se pune si faina, se framanta si treptat se adauga uleiul.
- Dupa ce framantam coca pe deasupra se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 1 ora.
- Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi cu un pahar cu gura rotunda.
- Se mai lasa 10 min. gogosile sa creasca.
- Se incinge uleiul si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita.De preferat sa se prajeasca intr-un tuci.
- Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe un servetel care va mai absorbi din ulei.
- Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra sau cu zahar vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi  pufoase cu mere

Gogosi pufoase cu mere

1) Pune drojdia în laptele cãldut (nu fierbinte!!!) si lasã sã se umfle. Într-un vas pune fãina,

13 voturi    5 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi pufoase cu lamaie

Gogosi pufoase cu lamaie

Incepem prin a pregati plamada astfel: Incalzim laptele cu zaharul si dizolvam drojdia, adaugam

20 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • - 1 kg. faina
  • - 30 g. drojdie
  • - 250 ml. lapte sau apa calduta
  • - 3 oua
  • - 100 ml. ulei
  • - 2 linguri zahar tos
  • - zahar pudra
  • - ulei pentru prajit
  • - sare dupa gust
  • - esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Chec cu mere caramelizate