- Se dizolva drojdia cu putin lapte sau apa calduta, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa la dospit.
- Se amesteca ouale cu sare, zahar tos, esenta de rom, zahar vanilat si lapte sau apa calduta.
- Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia, se amesteca si dupa aceea se pune si faina, se framanta si treptat se adauga uleiul.
- Dupa ce framantam coca pe deasupra se unge cu ulei si se mai lasa la dospit 1 ora.
- Se intind foi de 0,5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi cu un pahar cu gura rotunda.
- Se mai lasa 10 min. gogosile sa creasca.
- Se incinge uleiul si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita.De preferat sa se prajeasca intr-un tuci.
- Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe un servetel care va mai absorbi din ulei.
- Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra sau cu zahar vanilat.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii