Gogosi si minciunele

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gogosi si minciunele

Ingrediente

  • 1 kg. de faina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml. ulei
  • 800 ml. lapte
  • 3 linguri de zahar
  • un pic de sare
  • 50 gr. drojdie
  • esenta de rom
  • ulei
  • ciocolata menaj
  • zahar pudra si dulceata.

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile de ou, zaharul, uleiul, si se framanta adaugandu-se treptat laptele.

Aluatul rezultat se pudreaza cu faina si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.

Se intinde o foaie.

Cu ajutorul unui pahar se decupeaza gogosile si se mai lasa un pic sa creasca.

Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se taie fasii late, in forma de romburi, dupa care pe fiecare bucatica, la mijloc se face o taietura si prin care se trece un colt al fiecarei bucati si se trage.

Gogosile si minciunelele se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti, dupa care se pun la scurs pe un servet de hartie.

Se servesc pudrate cu zahar, glazurate sau cu dulceata.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi