Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, dupa care se toarna peste faina, se adauga galbenusurile de ou, zaharul, uleiul, si se framanta adaugandu-se treptat laptele.
Aluatul rezultat se pudreaza cu faina si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Se intinde o foaie.
Cu ajutorul unui pahar se decupeaza gogosile si se mai lasa un pic sa creasca.
Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se taie fasii late, in forma de romburi, dupa care pe fiecare bucatica, la mijloc se face o taietura si prin care se trece un colt al fiecarei bucati si se trage.
Gogosile si minciunelele se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti, dupa care se pun la scurs pe un servet de hartie.
Se servesc pudrate cu zahar, glazurate sau cu dulceata.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii