Ingrediente
1 kg. de faina, 3 galbenusuri de ou, 100 ml. ulei, 800 ml. lapte, 3 linguri de zahar, un pic de sare, 50 gr. drojdie, esenta de rom, ulei, ciocolata menaj, zahar pudra si dulceata.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
39 voturi
Mod de preparare
Aluatul rezultat se pudreaza cu faina si se lasa sa se odihneasca o jumatate de ora.
Se intinde o foaie.
Cu ajutorul unui pahar se decupeaza gogosile si se mai lasa un pic sa creasca.
Iar pentru minciunele cu ajutorul unui pinten se taie fasii late, in forma de romburi, dupa care pe fiecare bucatica, la mijloc se face o taietura si prin care se trece un colt al fiecarei bucati si se trage.
Gogosile si minciunelele se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti, dupa care se pun la scurs pe un servet de hartie.
Se servesc pudrate cu zahar, glazurate sau cu dulceata.
lumi (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2010
Vai, ce pofta mi-ai facut! Sunt foarte bune gogosile!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
Foarte bună reteta de gogoşi, minciuelele sunt altceva.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009
Apetisante
maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Foarte bune si aspectoase.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Vai ce bine arata gogosile voastre.Vreau si eu una!Felicitarile mele!
vera (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
cred ca-s ft bune!
diviana , 28 iulie 2009
Nadia, poate ai dreptate,... dar merge si acest aluat. Eu nu-mi mai aduc aminte cum facea bunica mea, dar mama din acest aluat face atat gogosi cat si minciunele :)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 iulie 2009
Un deliciu...
Czompa (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009
Arata f bine dar eu stiam ca pentru minciunele se face un aluat fara drojdie, din faina, oua, iaurt sau smantana, zahar, mirodenii, faina. Pentru gogosi este ok.
diviana (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009
Pun si eu, dar acum nu am avut :)
Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009
Yammi-yammi ce bune-s !!!Eu adaug si coaja rasa de lamaie, in aluat...