autor:

kok miori

» » Dulciuri diverse

Gogosi umplute

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 15 decembrie 2009

Ingrediente
1 kg de faina, 50 gr drojdie, putina sare, 1/2 pahar zahar, 100 gr de margarina moale, 1 lingura coaja de lamaie, 2 linguri de rom - coniac, 3 oua, 1 1/2 pahar apa calduta (lapte caldut), , Pentru umplut gem de fructe, zahar pudra, , 2 litri ulei pentru prajit gogoasele

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1/2 pahar lapte sau apa si se lasa sa creasca putin.In oala mixerului se pune 900 gr de faina cernuta se adauga restul ingridentelor si drojdia si se framinta un aluat.Este bine de lucrat aluatul 10 minute. Se pune intr-un bol la dospit la un loc cald o ora.
Dupa o ora se framinta putin si se formeaza 35 mingi si se ung cu putin ulei si se acopera cu un prosop si se lasa iarasi la dospit pina isi dubleaza volumul.
Intr-o tigaie lata se pune uleiul la incalzit si cind incepe safaca bule incepem sa prajim gogoasele. Uleiul nu trebuie sa fiarba caci nu este bine ptr gogoase. Se pot pune 4-5 gogoase odata nu mai mult. Dupa ce sa-u prajit le scoatem pe hirtie absorbanta. Le umplem cu gem si presaram zahar pudra deasupra. Sint minunate si acum este sezonul lor de sarbaotarea luminilor (hanuca).
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Am facut o maia din drojdie, 2 linguri de zahar si putin lapte, am pus-o la crescut intr-un castronel

6 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in

28 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 13 martie 2011

    Delicioase,eu le umplu cu crema de vanilie sau crema pasticera.

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2011

    Faine, le umpli cu seringa de ornat?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Arata intrun mare fel, asa cum le facea mama si bunica, rotunde ca niste balonase. Dar cum le umpli dupa prajire, nu ai explicat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Arata intrun mare fel, asa cum le facea mama si bunica, rotunde ca niste balonase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

      Hmm,ce deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de faina
  • 50 gr drojdie
  • putina sare
  • 1/2 pahar zahar
  • 100 gr de margarina moale
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 2 linguri de rom - coniac
  • 3 oua
  • 1 1/2 pahar apa calduta (lapte caldut)
  • Pentru umplut gem de fructe
  • zahar pudra
  • 2 litri ulei pentru prajit gogoasele

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

Delicioase,eu le umplu cu crema de vanilie sau crema pasticera.

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Sandvisuri cu ciocolata amaruie