autor:

retete cryss

» » Dulciuri diverse

Gogosi umplute

Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: retete cryss (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 aprilie 2014

Ingrediente
1 kg faina, 8 linguri de zahar, 6 oua, 400 ml lapte caldut, 50g drojdie, 1 praf de sare, 2 plic de praf vanilie, o sticluta de esenta vanilie, coaja rasa de la o lamie, umplutura (gem, finetti, dulceata etc.)

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Am facut o maia din drojdie, 2 linguri de zahar si putin lapte, am pus-o la crescut intr-un castronel sau pahar. Am batut ouale, am adugat zaharul, sarea, vanilia, romul, coaja de lamaie si batem bine.



Cand maiaua a crescut, se adauga amestecul de oua fainii, se amesteca adaugand cate putin lapte, apoi se framanta foarte bine pana devine foarte elastic, la framantat a fost nevoie sa-mi infainez mainile destul de des pt ca aluatul este foarte lipicios (100 g faina).



L-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in patru parti pe care le-am intins aproximativ 1 cm si am decupat forme rotunde cu ajutorul unei cani. In mijlocul acestor forme se adauga cate o lingurita de umplutura dupa care se acopera cu un alt rotund de alaut si se preseaza bine pe margini cu ajutorul degetelor, eventual inmuiati putin degetele in lapte pentru a se lipi mai bine.



Gogosile astfel formate se mai lasa inca 15 minute sa se “odihneasca” dupa care se prajesc in mult ulei incins pe ambele parti. Cand au prins o culoare aurie se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei si apoi se pudreaza cu mult zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Se amesteca drojdia cu 1/2 pahar lapte sau apa si se lasa sa creasca putin.In oala mixerului se pune

17 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in

28 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 8 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 400 ml lapte caldut
  • 50g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 plic de praf vanilie
  • o sticluta de esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamie
  • umplutura (gem
  • finetti
  • dulceata etc.)

Raporteaza reteta

Retete
de retete cryss
Cornuri umplute cu ciocolata

Cornuri umplute cu ciocolata

Drojdia se amesteca cu 4 linguri zahar, 4 linguri faina si putin lape caldut, sa fie ca maiaua. Se

50 voturi    26 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Chec

Chec

1.Se separa ouale (albusul de galbenus), la albus se adauga sarea, se bat bine cu mixerul sau telul

6 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Se dau prin razatoarele merele necuratate. Intr-un bol se amesteca merele impreuna cu: zaharul, faina,

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nuca