Gogosi umplute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Gogosi umplute

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 8 linguri de zahar
  • 6 oua
  • 400 ml lapte caldut
  • 50g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 plic de praf vanilie
  • o sticluta de esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamie
  • umplutura (gem, finetti, dulceata etc.)

Mod de preparare

Am facut o maia din drojdie, 2 linguri de zahar si putin lapte, am pus-o la crescut intr-un castronel sau pahar. Am batut ouale, am adugat zaharul, sarea, vanilia, romul, coaja de lamaie si batem bine.

Cand maiaua a crescut, se adauga amestecul de oua fainii, se amesteca adaugand cate putin lapte, apoi se framanta foarte bine pana devine foarte elastic, la framantat a fost nevoie sa-mi infainez mainile destul de des pt ca aluatul este foarte lipicios (100 g faina).

L-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in patru parti pe care le-am intins aproximativ 1 cm si am decupat forme rotunde cu ajutorul unei cani. In mijlocul acestor forme se adauga cate o lingurita de umplutura dupa care se acopera cu un alt rotund de alaut si se preseaza bine pe margini cu ajutorul degetelor, eventual inmuiati putin degetele in lapte pentru a se lipi mai bine.

Gogosile astfel formate se mai lasa inca 15 minute sa se “odihneasca” dupa care se prajesc in mult ulei incins pe ambele parti. Cand au prins o culoare aurie se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei si apoi se pudreaza cu mult zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci