Am facut o maia din drojdie, 2 linguri de zahar si putin lapte, am pus-o la crescut intr-un castronel sau pahar. Am batut ouale, am adugat zaharul, sarea, vanilia, romul, coaja de lamaie si batem bine.
Cand maiaua a crescut, se adauga amestecul de oua fainii, se amesteca adaugand cate putin lapte, apoi se framanta foarte bine pana devine foarte elastic, la framantat a fost nevoie sa-mi infainez mainile destul de des pt ca aluatul este foarte lipicios (100 g faina).
L-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul, apoi l-am impartit in patru parti pe care le-am intins aproximativ 1 cm si am decupat forme rotunde cu ajutorul unei cani. In mijlocul acestor forme se adauga cate o lingurita de umplutura dupa care se acopera cu un alt rotund de alaut si se preseaza bine pe margini cu ajutorul degetelor, eventual inmuiati putin degetele in lapte pentru a se lipi mai bine.
Gogosile astfel formate se mai lasa inca 15 minute sa se “odihneasca” dupa care se prajesc in mult ulei incins pe ambele parti. Cand au prins o culoare aurie se scot pe un servetel de hartie pentru a scapa de surplusul de ulei si apoi se pudreaza cu mult zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii