Gogosi umplute cu ciocolata

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina alba,
  • 2 oua,
  • 50 gr unt,
  • 50 gr unt (pentru sfarsitul framantarii),
  • 500 ml lapte,
  • 1 cub drojdie de 50 gr,
  • 100-200 gr zahar dupa gust,
  • un varf lingurita sare,
  • un borcan crema de ciocolata,
  • zahar pudra vanilat pentru pudrat,
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se topeste zaharul si untul in lapte, fara a se fierbe. Laptele nu trebuie sa fie fierbinte pentru ca se opareste drojdia! Se pune o picatura de lapte pe mana, daca e fierbinte se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Se pune drojdia in recipentul in care framanti aluatul (cam 5l sa aiba volumul, pentru a avea unde creste aluatul). Se adauga sarea si putin zahar (o lingura) si se freaca pana se obtine un lichid (nu dureaza mult).

Se adauga faina, ouale si laptele racit si se framanta cam 20 minute. Se pune restul de 50 gr unt si se mai framanta 3-5 min, pana se incorporeaza untul. Daca coca e prea moale se mai adauga faina, daca e prea tare se mai adauga lapte. Pentru gogosile cu ciocolata e de preferat sa fie totusi ceva mai tare, sa opuna ceva rezistenta la framantat.

Se lasa la crescut cam 30 min ( trebuie sa isi tripleze volumul).

Se unge planseta pentru coca cu putin ulei (daca nu aveti, masa e foarte buna). Se face un rulou din aluat pe care il tai bucati mici. Se fac bilute din aluatul taiat pe care le \'turtesti\' cu sucitorul sau cu mana (dupa indemanare), ca sa ajunga la o grosime de cativa mm, nici prea gros, nici prea subtire pentru a nu se crapa cand pui crema de ciocolata.

In mijlocul \'turtei\' pui o lingurita de ciocolata, umezesti cu putina apa marginea si lipesti parte peste parte, avand grija sa lipesti foarte bine marginile.

Cand ai facut vreo 4 gososi, pune ulei la incins in tigaie si arunca-le la prajit, la foc nici prea mic, nici prea tare. Se prajesc pe ambele parti, avand grija sa nu se sparga. La mine s-au mai spart unele.

Se scot pe servetele de hartie absorbante si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise