autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Gogosi umplute

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 30 de bucati): 90 g unt, , 500 g faina, , 35 g drojdie uscata, , 250 ml apa, , 5 galbenusuri,, 70 g zahar, , putin rom,, coaja rasa de lamaie,, ulei pentru prajit, , marmelada acrisoara pentru umplut, , zahar pudra pentru presarat.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

5 voturi

Mod de preparare

Se lasa untul sa se inmoaie. Se pune faina intr-un castron, se face la mijloc o gropita, se toarna in ea drojdia dizolvata in putina apa calduta, se amesteca cu varful degetelor, se acopera cu un stergar si se lasa 10 minute sa se odihneasca.
Se adauga toate celelalte ingrediente, se bate aluatul cu o lingura de lemn, pana ce devine neted, se pune intr-un loc la cald si se lasa sa creasca, pana ce i se dubleaza volumul.
Se pune aluatul pe planseta, se face sul, se taie in 30 de bucati egale si se formeaza, invartindu-le cu palma pe planseta, 30 de gogosi. Se acopera gogosile cu un stergar si se lasa inca o data sa creasca.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare (la 180.gr), se pun gogosile - cu partea superioara in jos - si se prajesc, cu capac, 30 de secunde, dupa care se intorc si se prajesc si pe partea cealalta, pana ce se rumenesc frumos.
Se scot cu grija din cratita, se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta si se umplu, caldute, cu marmelada (cu ajutorul unui cornet).
Se lasa gogosile sa se mai raceasca, se presara cu zahar pudra si se servesc imediat. Atentie: pentru a masura temperatura uleiului, puneti sa se prajeasca o bucatica de paine alba si cand incepe sa se rumeneasca usor, aveti temperatura dorita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Se amesteca drojdia cu 1/2 pahar lapte sau apa si se lasa sa creasca putin.In oala mixerului se pune

17 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Gogosi umplute

Gogosi umplute

Laptele caldut se mesteca cu drojdia, zaharul, praful de sare, uleiul si oul. Se adauga faina in

28 voturi    8 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 30 de bucati): 90 g unt
  • 500 g faina
  • 35 g drojdie uscata
  • 250 ml apa
  • 5 galbenusuri,
  • 70 g zahar
  • putin rom,
  • coaja rasa de lamaie,
  • ulei pentru prajit
  • marmelada acrisoara pentru umplut
  • zahar pudra pentru presarat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu dietetic, la cupă, cu fructe de pădure
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania