Gold Donuts

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Gold Donuts

Ingrediente

  • 375 g faina
  • 250 g lapte
  • 25 g drojdie
  • 55 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • Ptr. glazura:
  • 50 ml lapte
  • 125 g zahar pudra
  • bomboane decorative
  • pudra aurie

Mod de preparare

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un castronel se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se adauga laptele, uleiul si drojdia dizolvata. Se framanta toate circa 5 minute, apoi se rastoarna aluatul pe masa infainata.

Se intinde cu sucitorul o foaie cam de grosimea unui deget, apoi cu ajutorul unei cani incepem sa decupam gogosile, iar cu ajutorul unui paharel le facem o gaura in mijloc.

Gogosile astfel formate le asezam intr-o tava, le acoperim cu un prosopel si le lasam la dospit in loc caldut cam 10 minute.

Intre timp intr-o tigaie sau cratita mare, punem ulei la incins tot cam de un deget. Cand uleiul este fierbinte, se pun gogosile la prajit pe rand pe ambele parti, pana se rumenesc, apoi se scot pe servetele de hartie care sa absoarba excesul de ulei.

Pentru glazura se incalzeste laptele, se adauga zaharul pudra si se amesteca bine. Se inmoaie gogosile pe ambele parti in glazura.

Se decoreaza dupa preerinta cu bomboane decorative.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise