Reţetă de preparare a papanaşilor ca la Cluj
Fierbi cartofii spalati in coaja, ii cureti si faci piure din ei. Dupa ce s-au racit adaugi ouale, faina, zaharul, praful de sare si zaharul vanilinat. Daca nu este destul de consistent, suplimentezi cu putina faina. Fructele spalate, curatate si scurse se zvanta bine (poti folosi prosoape de hartie). Din masa de papanasi formezi galuste in mijlocul carora pui cate o capsuna si un pic de scortisoara, formand mici gogosele. Intre timp asezi apa la fiert intr-un vas consistent si introduci gomboturile, pana ies la suprafata. Le scoti, scurgi si le tapetezi cu zahar pudra.
Sfaturi: in loc de capsuni poti folosi cirese, visine sau caise carora le-ai scos samburii, respectiv in locul carora ai pus un cubulet de zahar.
Recomandari: serveste acest desert - atat cald, cat si rece - cu un sos de vanile si cateva frunze de menta.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii