autor:

Ady

» » Dulciuri diverse

Reţetă de preparare a papanaşilor ca la Cluj

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 6 persoane:, 1 kg cartofi, 2 linguri faina, 2 oua, 1 plic zahar, vanilinat, 2 linguri zahar tos alb, 500 g capsuni,, praf scortisoara, zahar praf

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Fierbi cartofii spalati in coaja, ii cureti si faci piure din ei. Dupa ce s-au racit adaugi ouale, faina, zaharul, praful de sare si zaharul vanilinat. Daca nu este destul de consistent, suplimentezi cu putina faina. Fructele spalate, curatate si scurse se zvanta bine (poti folosi prosoape de hartie). Din masa de papanasi formezi galuste in mijlocul carora pui cate o capsuna si un pic de scortisoara, formand mici gogosele. Intre timp asezi apa la fiert intr-un vas consistent si introduci gomboturile, pana ies la suprafata. Le scoti, scurgi si le tapetezi cu zahar pudra.



Sfaturi: in loc de capsuni poti folosi cirese, visine sau caise carora le-ai scos samburii, respectiv in locul carora ai pus un cubulet de zahar.



Recomandari: serveste acest desert - atat cald, cat si rece - cu un sos de vanile si cateva frunze de menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reţetă de preparare a papanaşilor ca la Cluj" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec brun

Chec brun

Untul scos cu cateva ore de la frigider se freaca cu zaharul bine pana se face spuma, se adauga ouale

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Branzoici

Branzoici

In 250 ml lapte caldut dizolvam drojdia, 2 linguri zahar,sarea,zaharul vanilat . In faina se face

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 6 persoane:
  • 1 kg cartofi
  • 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 plic zahar
  • vanilinat
  • 2 linguri zahar tos alb
  • 500 g capsuni,
  • praf scortisoara
  • zahar praf

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Prajitura cu gem [de post]