Gomboti cu prune

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Gomboti cu prune

Ingrediente

  • kg prune
  • 1 kg cartofi
  • 350 gr faina
  • 300 gr pesmet
  • 250 gr zahar + 4 linguri
  • 2 oua
  • putina sare
  • 1 lingura scortisoara
  • 3-4 linguri ulei.

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert cu putina sare.Intre timp scoatem samburii de la prune si le pudram cu cele 4 linguri cu zahar si putina scortisoara.Cartofii dupa ce s-au fiert se strecoara se lasa sa se raceasca putin apoi ii facem piure si iilasam sa se raceasca de tot.Apoi adaugam cele 2 oua si faina.Amestecam coca cu mana daca e prea lipicioasa mai punem putina faina.Se rupe cu mana din coca ca la chiftelele mai mari le umplem cu o pruna si le asezam pe o farfurie tapetata cu faina pana terminam cu toti gombotii.Intr-o oala punem apa la fiert si in momentul cand incepe sa fiarba apa se adauga cam 7 gomboti si lasam sa fiarba cam 12-15 minute(depinde cat de mari sunt).

Gombotii fierti ii scoatem si ii asezam in tigaia cu pesmet.Intr-o tigaie punem uleiul apoi adaugam pesmetul si se caleste putin pana isi schimba culoarea.Apoi adaugam zaharul si lingura cu scortisoara.Gombotii fierti ii tavalim prin pesmet.Ii putem servi si calzi si reci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor