Grapefruit in sos de whisky

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Grapefruit in sos de whisky

Ingrediente

  • 3 grapefruit ( preferabil combinate roz rosu si alb)
  • 50g zahar
  • 4 linguri de miere
  • 50ml whisky
  • frunze de menta pentru decor

Mod de preparare

Curatam de coaja si pielite fructele.

Punem 150ml apa la fiert impreuna cu zaharul, fierbem timp de 10 minute pana cand siropul se ingroasa putin.

Separat, punem mierea pe foc si o gatim pana se maroneste usor si incepe sa se caramelizeze. Indepartam tigaia de pe foc si cu mare grija adaugam whisky-ul.

Adaugam peste siropul de zahar, il tinem pe foc pana incepe sa clocoteasca.

Turnam sosul de whisky peste grapefruitul curatat si il lasam sa se raceasca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor