Ingrediente
1-1,2 kg de cartofi, 4 căţei de usturoi zdrobiţi, 50 g unt, 300 ml lapte, 200 g telemea de oaie, 200 g cascaval/mozzarella, 200 ml smântână grasă, condimente: maghiran, cimbru, baza pentru mancaruri, sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
46 voturi
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Se rade telemeaua de oaie si cascavalul. Cartofii se curata si se taie felii rotunde si subtiri.
Luati o tava de cuptor si frecati-o pe fund cu usturoiul zdrobit, apoi ungeti-o bine cu unt. Asezati in tava jumatate din feliile de cartofi, putin suprapuse una peste alta. Acoperiti cu jumatate din cantitatea de branza rasa si cateva bucatele de unt.
Puneti al doilea strat de cartofi, branza si bucatelele de unt ramase. Condimentati dupa gust. Amestecati laptele cu smantana, daca mai doriti condimentati (eu am adaugat in amestec si un ou), apoi turnati amestecul in tava peste cartofi si branza.
Dati tava la cuptor pentru aproximativ o ora. Verificati din cand in cand sa nu se arda deasupra.
Mancarea este gata. Puteti sa o serviti calda, dar este foarte buna si rece. Sugestie de vin: Bordeaux Rosu sau Beaujolais Villages. Dar merge si o bere rece. Bon appétit!
husni (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2010
F.buna,mincarea asta. Si eu fac,ceva asemanator,tot cu mult cascaval,dar,eu,fierb cartofii de jumate.Trebuie sa incerc cu cartofi cruzi. Multumim de idee,Doina!
flory avram (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2010
Excelenti,si eu fac cu muulta mozarella!
Catalina (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2010
oau... deja simt mirosul... o bunatate
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010
Doinita, mi-ai facut pofta de cartofi frantuzesti!
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010
Un deliciu!!!Felicitãri :)
cory (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010
Super buna... Si eu fac, doar ca mai adaug si carnati picanti sau sunca si pun straturi.
amic (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010
Zic Doinita, zic deliciu.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2010
Delicioasa si apetisanta!