gratin din turta dulce

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 g mere sau 2 fructe de mango
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 1 lingurita de scortisoara macinata (numai daca folosesti mere )
  • 250 g turta dulce mai veche
  • dar poti folosi si orice alt fel de prajitura mai uscata
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt si unt pentru uns forma.

Mod de preparare

Cureti merele de coaja, le scoti samburii si le tai in felii subtiri. Le amesteci cu scortisoara si le stropesti cu zeama de lamaie. Daca folosesti mango, le cureti de coaja si desprinzi cu grija pulpa fructelor de pe samburi. O tai in felioare subtiri pe care le vei amesteca doar cu zeama de lamaie.

Incalzesti cuptorul la 180° (sau la treapta 4, moderata). Ungi o forma din sticla termorezistenta cu unt. Tai turta dulce (sau cozonacul vechi) in felii subtiri. Mixezi ouale, smantana si zaharul. La aranjarea ingredientelor in forma de copt ai nevoie de indemanare - trebuie sa asezi feliile de turta dulce si cele de fructe ca si cum ai pune placutele de tigla pe acoperis.

Torni peste ele crema de oua. Tai untul in bucatele si le pui peste desert. Bagi forma in cuptor, pe sina din mijloc si o lasi aproximativ 30 de minute, pana devine maronie la suprafata. Inainte de a o aduce la masa o lasi un pic sa se odihneasca

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise