Se spală în multe ape reci grâul, apoi în două ape calde şi se pune la fiert la foc mic sau pe marginea unei plite.
Se lasă să înflorească bine grâul, fără să scadă toată apa. Când este bine fiert, pe foc fiind, se adaugă mierea (sau zahăr), nucile, stafidele şi mirodeniile. Se acoperă cu un prosop umed şi se lsă la macerat 1-2 ore.
Acest grâu se pregăteşte în mod special pentru Ajunul Crăciunului şi pentru Ajunul Bobotezei.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii