Se spală în multe ape reci grâul, apoi în două ape calde şi se pune la fiert la foc mic sau pe marginea unei plite.
Se lasă să înflorească bine grâul, fără să scadă toată apa. Când este bine fiert, pe foc fiind, se adaugă mierea (sau zahăr), nucile, stafidele şi mirodeniile. Se acoperă cu un prosop umed şi se lsă la macerat 1-2 ore.
Acest grâu se pregăteşte în mod special pentru Ajunul Crăciunului şi pentru Ajunul Bobotezei.
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii