autor:

mariana scarlat

» » Retete de post

Grau cu miere, stafide si nuci

Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mariana scarlat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 decembrie 2009

Ingrediente
4 ceşti de grâu, 1 ceaşcă de stafide, 1 ceaşcă de nuci mărunţite, 1 ceaşcă de miere, mirodenii

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare


Se spală în multe ape reci grâul, apoi în două ape calde şi se pune la fiert la foc mic sau pe marginea unei plite.

Se lasă să înflorească bine grâul, fără să scadă toată apa. Când este bine fiert, pe foc fiind, se adaugă mierea (sau zahăr), nucile, stafidele şi mirodeniile. Se acoperă cu un prosop umed şi se lsă la macerat 1-2 ore.



Acest grâu se pregăteşte în mod special pentru Ajunul Crăciunului şi pentru Ajunul Bobotezei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Grau cu miere, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Plăcintă cu mere - de post

Plăcintă cu mere - de post

Vom intra in post fff curind și eu zic că e bine sa ne reamintim această rețetă atit de simplă

12 voturi    8 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Clatite de post

Clatite de post

Amestecam toate ingredientele in afara de ulei. Daca vi se pare gros aluatul mai adaugati putina

1 vot    0 comentarii
15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

    La noi in acest mod se pregateste coliva.

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010

    Acum mai puteţi face în ajun de Crăciun. Eu am pus reţeta din timp!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    Hmmm,ce apetisant!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Sa sti ca imi place cum suna,poate ma incumet sa fac si eu.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 ceşti de grâu
  • 1 ceaşcă de stafide
  • 1 ceaşcă de nuci mărunţite
  • 1 ceaşcă de miere
  • mirodenii

Raporteaza reteta

Retete
de mariana scarlat
Figaro Dobroiu

Figaro Dobroiu

Se freacă margarina cu 1/4kg de zahăr şi se adaugă treptat 5 gălbenuşuri şi un ou întreg.

6 voturi    1 comentariu
45 min
Prajituri
Pr�jitura chinezeasc�

Pr�jitura chinezeasc�

Blatul Se freacă untul cu 200g de zahăr,se adaugă nucile măcinate, făina cu praful de copt

4 voturi    12 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitură cu marmeladă de caise

Prajitură cu marmeladă de caise

Se freacă puţin gălbenuăurile cu zahărul şi se adaugă smântâna, vanilia şi bicarbonatul,

1 vot    5 comentarii
45 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

La noi in acest mod se pregateste coliva.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Telina cu maioneza de post