Ingrediente
aluat:, - 500 gr faina, - 1 plic praf de copt, - 200 gr margarina, - 1 plic drojdiuta, - 2 oua, - 5 linguri smantina, - 20 gr zahar, umplutura:, - 150 gr zahar, - 150 gr nuca, - rom, - gem acrisor
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
95 voturi
Mod de preparare
Se intinde o foaie in tava unsa si tapetata cu faina, peste foaie se pune un strat de gem acrisor si un pic de zahar si nuca. Peste toate astea se poate picurar din loc in loc si un pic de rom pentru aroma.Se repeta pina la a patra foaie.
Se lasa in tava cam 1/2 ora dupa care se da la cuptor.
Cand este coapta se pune desupra o glazura de cacao(eu o fac de ciocolata din ciocolata de menaj topita). Am facut glazura jumate-jumate ciocolata si vanilie. Baiatul meu iubeste prajiturile cu glazura alba si sotul glazura ciocolata, asa ca m-am conformat cerintelor baietilor mei.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
E o prajitura buna.
Vekas (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
Greta Garbo este, intr-adevar, o prajitura foarte buna.Mama mi-o facea ori de cate ori veneam acasa de la internat ,unde fie vorba intre noi, mancarea lasa de dorit si nu aveam nici dulciuri si eram in culmea fericirii, ba mai mult, duceam si colegelor de camera ca sa se infrupte si ele.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010
Arata intr-adevar bine prajitura!
Ramona , 17 decembrie 2009
Arata f bine felicitari. Am o nelamurire la reteta la aluat e trecut 1 plic praf de copt si 1 plic drojdiuta...e vreo eroare sau trebuie ambele introduse in coca pt aluat. Merci mult.Astept lamuriri. Sarbatori fericite!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
O prajitura aratoasa si gustoasa...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Am sa o fac si eu. Ma tenteaza.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 17 august 2009
Am salvat reteta; cred ca e foarte buna, asa cred dupa poze.
vera (Chef de cuisine) , 14 august 2009
Salvata, multumesc!
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 august 2009
Foarte frumos arata si sunt sigura ca este si foarte buna,merita testata.Felicitari pentru reteta.
zana b. (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009
Cred ca mi-ar placea si mie aceasta reteta cu nume de vedeta daca contine gem sau dulceata acrisoara(de visine sau chiar de caise).
Crystyna (Chef de cuisine) , 25 iunie 2009
Chiar e minunată la ust. Încercaţi-o şi voi!!!
Sidy (Chef de cuisine) , 21 iunie 2009
Maria , bine ca mi-ai reamintit de reteta asta !!! Uitasem de ea si este o prajitura excelenta !!!