autor:

xtyna

» » Dulciuri diverse

Gris cu lapte

Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: xtyna (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 august 2012

Ingrediente
Lapte 500 ml, Gris 7 linguri, Zahar 30 g, Esenta vanilie/rom, Dulceata fructe dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

16 voturi

Mod de preparare

Se fierbe laptele la foc mic. Cand laptele clocoteste se pune in ploaie grisul amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase si sa nu se lipeasca. Dupa ce s-a adaugat tot grisul se adauga zaharul si se mai lasa sa fiarba incet 10 minute, amestecand continuu. Dupa fierbere se adauga esenta dupa gust vanilie sau rom, se toarna in cupe sau forme si se serveste cu dulceata dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
GRIS CU LAPTE

GRIS CU LAPTE

Laptele se pune sa fiarba cu zaharul si zaharul vanilat.Cand laptele incepe sa clocoteasca ,se toarna

57 voturi    18 comentarii
1h 30 min
Spume si creme dulci
Placinta cu lapte si gris

Placinta cu lapte si gris

Umplutura: laptele cu grisul se pun pe foc si se incalzesc putin. Se bat ouale si se freaca cu zaharul

9 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    amintiri din copilarie...ce bun e !

  • In bucataria vesela

    In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 30 august 2012

    gris cu lapte....desertul copilariei noastre

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

16 voturi

Ingrediente

  • Lapte 500 ml
  • Gris 7 linguri
  • Zahar 30 g
  • Esenta vanilie/rom
  • Dulceata fructe dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de xtyna
Macrou in folie la cuptor

Macrou in folie la cuptor

Se ia macroul, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se umple cu feliute subtiri de lamaie

36 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste
Eclere

Eclere

Se pune apa cu untul intr-o craticioara la foc mic. Cand incepe sa fiarba se da la o parte si se

14 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tocanita de ciuperci cu vita

Tocanita de ciuperci cu vita

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, se caleste putin (doar pana se inmoaie) ceapa dupa care

24 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

amintiri din copilarie...ce bun e !

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu biscuiti, nuca si dulceata de visine