Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Ingrediente

  • 300 ml lapte gras
  • 6 lingurite de gris
  • 3 lingurite de zahar
  • scortisoara
  • coaja de lamaie si portocala
  • zahar vanilat sau baton de vanilie
  • esenta de rom
  • anason stelat
  • gem, dulceata
  • miere su nuci
  • stafide

Mod de preparare

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta, coaja de citrice si semintele de anason si vanilie. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti gris. Grisul nu necesita foarte mult timp de gatire astfel incat se va tine foarte putin pe foc mai ales ca se incheaga dupa racire. Mie imi place sa fie mai apos dar fiecare il face dupa preferinta. Pentru a nu face cocoloase grisul se pune treptat si se amesteca mereu, puteti folosi si telul. Cand e gata inlaturam bucatile mari de mirodenii. Servim cu scortisoara, dulceata sau stafide higratate in rom. Eu am folosit si varianta cu nuca si miere, am pus un rand de gris, un rand de miere si nuca prajita taiata bucati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise