Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta, coaja de citrice si semintele de anason si vanilie. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti gris. Grisul nu necesita foarte mult timp de gatire astfel incat se va tine foarte putin pe foc mai ales ca se incheaga dupa racire. Mie imi place sa fie mai apos dar fiecare il face dupa preferinta. Pentru a nu face cocoloase grisul se pune treptat si se amesteca mereu, puteti folosi si telul. Cand e gata inlaturam bucatile mari de mirodenii. Servim cu scortisoara, dulceata sau stafide higratate in rom. Eu am folosit si varianta cu nuca si miere, am pus un rand de gris, un rand de miere si nuca prajita taiata bucati.
Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.
Gem de caise
Comentarii
Adaugă comentariu