autor:

alina

» » Dulciuri diverse

Gris cu lapte si dulceata de caise

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2014

Ingrediente
500 ml lapte, 45 g gris, 2 linguri miere, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita unt, 4 linguri dulceata de caise, 1 portocala

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga grisul, in ploaie si amestecam continuu. Focul trebuie sa fie mic. Adaugam coaja rasa de lamaie si il lasam sa fiarba 9 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Cand este gata grisul il luam de pe foc, adaugam mierea si amestecam bine pentru a se omogeniza. Grisul il turnam in forme unse cu unt si il lasam 6 minute sa se raceasca.



Intre timp, amestecam gemul de caise cu sucul de la o jumatate de portocala si cu cealalta jumatate de portocala taiata cubulete. Gemul il punem in farfurioare, iar deasupra punem budinca de gris.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor se amesteca: branza cu zaharul, grisul si faina,se bat ouale

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec de Craciun

Chec de Craciun

Se prepara intai aluatul de cacao: Se bat albusurile spuma tare. Apa si zaharul se pun la fiert la

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Maria Buda , 14 mai 2014

    450 g - au mincat un zero

  • Fara foto

    Anaeli Ana , 13 mai 2014

    doar 45 grame gris la 500 ml lapte??? nu iese "ciorba" ?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 45 g gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 4 linguri dulceata de caise
  • 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gris cu lapte si pere caramelizate