autor:

alina

» » Dulciuri diverse

Gris cu lapte si dulceata de caise

Autor: alina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 mai 2014

Ingrediente
500 ml lapte, 45 g gris, 2 linguri miere, 1 plic zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita unt, 4 linguri dulceata de caise, 1 portocala

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Laptele il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat intr-o cratita cu fundul mai gros. Cand laptele incepe sa clocoteasca se adauga grisul, in ploaie si amestecam continuu. Focul trebuie sa fie mic. Adaugam coaja rasa de lamaie si il lasam sa fiarba 9 minute, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul cratitei.

Cand este gata grisul il luam de pe foc, adaugam mierea si amestecam bine pentru a se omogeniza. Grisul il turnam in forme unse cu unt si il lasam 6 minute sa se raceasca.



Intre timp, amestecam gemul de caise cu sucul de la o jumatate de portocala si cu cealalta jumatate de portocala taiata cubulete. Gemul il punem in farfurioare, iar deasupra punem budinca de gris.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si dulceata de caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu rubarba

Tarta cu rubarba

Rubarba este o leguma care isi are originea in China vestica, Tibet, Mongolia si Siberia.Are un gust

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Gris cu lapte ca pe vremea bunicii

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta, coaja de citrice si semintele de anason si

5 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lia Maria Buda , 14 mai 2014

    450 g - au mincat un zero

  • Fara foto

    Anaeli Ana , 13 mai 2014

    doar 45 grame gris la 500 ml lapte??? nu iese "ciorba" ?

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 45 g gris
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 4 linguri dulceata de caise
  • 1 portocala

Raporteaza reteta

Retete
de alina
Pui picant cu legume

Pui picant cu legume

Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele,

5 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)

Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am

13 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura "Ducesa"

Prajitura "Ducesa"

Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in

19 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de capsuni Gem de capsuni

Se spală căpşunile, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert, pe foc

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

1 vot    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Tiramisu Rapido