autor:

Micky Apostu

» » , Budinci, Dulciuri diverse

Gris cu lapte si dulceata de cirese amare

Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Micky Apostu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 decembrie 2012

Ingrediente
- 600 ml lapte, - 8 linguri de zahar, - coaja rasa de la o lamaie, - 5 linguri gris, - dulceata pentru servit ( optional)

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

22 voturi

Mod de preparare

Puneti laptele cu zaharul si coaja de lamaie la fiert la foc mic. Amestecati sa nu se afume, sa nu se lipeasca - asta depinde si de vas in mare masura. Cand incepe sa clocoteasca puneti in ploaie grisul si amestecati. Lasati sa mai fiarba 3-4 minute, amestecand in continuu.
Gata, micul dejun in 10 minute.
Il puteti servi cald, cu scortisoara, sau rece, dupa preferinta. Eu l-am pus intr-un castron, l-am lasat sa se raceasca putin, l-am rasturnat si am turnat niste dulceata de cirese amare primita in dar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gris cu lapte si dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti

Biscuiti

Se amesteca toate ingredientele(margarina se amesteca cu zaharul apoi se adauga ouale, coaja de la

2 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    rodi , 13 octombrie 2017

    super bun.

  • Fara foto

    Elena , 09 mai 2017

    Mori de diabet cu rețeta asta! Am incercat și nu se poate mânca! Mult prea mult zahăr!

  • Fara foto

    claudiu , 29 aprilie 2017

    foarte bun..:)

    • Fara foto

      Negruta Chrissy , 19 mai 2014

      daaaa bunica mea facea dulceata de cires amar , am avut un pom mare mare , acum nu mai e :) nici pomul nici bunica .....

    • Fara foto

      Petre Achim , 16 august 2013

      hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    • Fara foto

      Ediana Aldea , 30 mai 2013

      mama ce pofta mi-ati facut - yammyyyyyyyy.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 12 februarie 2013

      faina reteta !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

22 voturi

Ingrediente

  • - 600 ml lapte
  • - 8 linguri de zahar
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 5 linguri gris
  • - dulceata pentru servit ( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Micky Apostu
Bulgarasi cu nuca

Bulgarasi cu nuca

Intr-un vas amestecati toate ingredientele, mai putin zaharul pudra. Omogenizati bine compozitia

14 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Placinta cu dovleac, de post

Placinta cu dovleac, de post

Mai intai pregatiti dovleacul. Curatati-l de coaja si seminte si dati-l pe razatoare sau tocati-l

12 voturi    1 comentariu
1h
Retete de post
Chec cu pere si ciocolata, de post

Chec cu pere si ciocolata, de post

Incalziti cuptorul la 180 grade. Amestecati intr-un vas faina, cacaua si praful de copt. Separat,

5 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post

rodi

super bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele Alivanca cu jumari - prajitura copilariei mele

Mod de preparare pentru branza de vaci dulce: Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile, dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate Kulaj -rulouri cu nuca si branza insiropate

Kulajul este un desert foarte gustos si aromat, el fiind de origine din Palestina, mai exact din orasul Nablus. Foile pentru kulaj sunt

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu fulgi de ciocolata