autor:

Adelina Damian-Fekete

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete de post

Guacamole în stil mexican

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 aprilie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 aprilie 2012

Ingrediente
- 2 avocado coapte bine, - 1 lămâie(sucul), - 1 ceapă, - 1 căţel de usturoi, - 1 roşie mică, - 4 -5 fire de coriandru sau de pătrunjel, - 2 linguri de smântână, - 1 linguriţă de chimen măcinat, - 1/2 linguriţă de seminţe de coriandre măcinat, - puţină boia iute, - 1/2 linguriţă de piper alb, - 1/2 linguriţă de piper negru, - 1/2 linguriţă de sare, -condimente mexicane

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

9 voturi

Mod de preparare

Puteţi să puneţi totul în mixer sau să le tăiaţi cu mâna cât de fin doriţi. Avocado îl puteţi zdrobi cu furculiţa şi stropi cu sucul de lămâie să nu se oxideze..

Asezonaţi după gust şi puneţi o oră la frigider, cel puţin.
Se poate servi cu nachos mexicane sau cu bastonaşe de legume proaspete. Eu am servit cu felii de ridichi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guacamole în stil mexican" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
CIORBA TIGANEASCA

CIORBA TIGANEASCA

Se curata toate legumele, se spala si se taie cubulete. In oala se pun la calit ceapa impreuna cu

2 voturi    3 comentarii
1h
Retete de post
Cartofi copti cu fenicul

Cartofi copti cu fenicul

Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi sare peste ei şi îi puneţi la cuptor într-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 02 mai 2012

    Este extraordinar de gustos :-) Multumesc pentru reteta!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2012

    Ce arome!*****

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2012

    Mmmmm! Foarte bun si sanatos!*****

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

9 voturi

Ingrediente

  • - 2 avocado coapte bine
  • - 1 lămâie(sucul)
  • - 1 ceapă
  • - 1 căţel de usturoi
  • - 1 roşie mică
  • - 4 -5 fire de coriandru sau de pătrunjel
  • - 2 linguri de smântână
  • - 1 linguriţă de chimen măcinat
  • - 1/2 linguriţă de seminţe de coriandre măcinat
  • - puţină boia iute
  • - 1/2 linguriţă de piper alb
  • - 1/2 linguriţă de piper negru
  • - 1/2 linguriţă de sare
  • -condimente mexicane

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

126 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

Lucia (Chef de cuisine)

Este extraordinar de gustos :-) Multumesc pentru reteta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de cartofi