autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Guguluf cu branza dulce

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2011

Ingrediente
3 oua, 300 gr faina, 250 gr branza de vaci, 220 gr zahar, 80 gr unt, 3-4 liguri de smantana groasa, un pilc de zahar vanilat, un plic de praf de copt, coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P), un praf de sare, un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

3 voturi

Mod de preparare

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.

Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.

Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :P

Anyway, dragilor, asta e....foarte bun, foarte rapid. R. a zis:"e cel mai bun guguluf, de pana acum"...chestie care m-a impaunat asa putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))

Asa ca....poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort.....incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu nuca si bezea

Prajitura cu nuca si bezea

Se pune untul la topit, apoi se ia de pe foc si se adauga treptat galbenusurile. Dupa ce s-au amestecat

2 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Prajituri
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

Se prepara blatul din biscuitii macinati fin si framanatati cu untul moale si mierea de albine.Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    ms Mihaela. te astept la o feliuta :)) pup

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 august 2011

    Foarte fin!***** La fav...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

3 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3-4 liguri de smantana groasa
  • un pilc de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului
  • aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

ms Mihaela. te astept la o feliuta :)) pup

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Placinta taraneasca