autor:

Alice Ciobanu

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Guguluf cu branza dulce

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 august 2011

Ingrediente
3 oua, 300 gr faina, 250 gr branza de vaci, 220 gr zahar, 80 gr unt, 3-4 liguri de smantana groasa, un pilc de zahar vanilat, un plic de praf de copt, coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului, aveti nu? :P), un praf de sare, un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

4 voturi

Mod de preparare

Asa ca am batut ouale intregi cu zaharul, adica le-am batut cu mixerul.....bine de tot pana s-a topit tot zaharul si s-a facut o crema galbuie, spumoasa.

Am adaugat apoi untul topit, praful de sare, cel de scortisoara (imi place aroma ei si voiam sa codimentez putin atmosfera :))) )coaja de lamiie, plicul de zahar vanilat (doar consistenta lui :P) si am mixat inca putin.

Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si am incorporat-o bine de tot cu ajutorul unei linguri de lemn. La sfarsit am pus si branza de vaci, care fusese, in prealabil, frecata bine cu cele 3 linguri vartoase de smantana.

Am amestecat totul binisor, merge si cu manuta curata, daca nu sunteti simandicosi :P si-am pus toata compozitia, niveland frumos, intr-o tava de guguluf, tapetata cu unt si faina. Dat totul la cuptor incins, pentru vreo 35-40 minute...faceti proba cu scobitoarea, ca e mai sigur :P

Anyway, dragilor, asta e....foarte bun, foarte rapid. R. a zis:"e cel mai bun guguluf, de pana acum"...chestie care m-a impaunat asa putin :P, dar mi-a crescut inima cat o paine cand am vazut-o pe Miruna cum infuleca :))

Asa ca....poate cand va e dor de ceva cu branza dulce, fara mult efort.....incercati aceasta reteta de guguluf cu branza dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se bat ouale intregi cu zaharul pana devine spuma, se adauga uleiul putin cate putin pana se incorporeaza.

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu branza si prune

Prajitura cu branza si prune

Punem faina intr-un bol si o amestecam impreuna cu drojdia si laptele caldut. Adaugam 50 g zahar,

1 vot    2 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2011

    ms Mihaela. te astept la o feliuta :)) pup

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 august 2011

    Foarte fin!***** La fav...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

4 voturi

Ingrediente

  • 3 oua
  • 300 gr faina
  • 250 gr branza de vaci
  • 220 gr zahar
  • 80 gr unt
  • 3-4 liguri de smantana groasa
  • un pilc de zahar vanilat
  • un plic de praf de copt
  • coaja de lamiie cu zahar (din borcanul de pe raftul frigiderului
  • aveti nu? :P)
  • un praf de sare
  • un varf de cutit de scortisoara macinata (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

ms Mihaela. te astept la o feliuta :)) pup

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cuburi cu crema si ciocolata