Reteta postata pe: 11 februarie 2010
Ingrediente
250g unt, 250g zahar, 6 oua, 500g faina, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 0 priza sare, Coaja rasa de la o lamiae, 75ml lapte dulce, 2 linguri stafide, 2 linguri prtocale confiate taiate cubulete(sau ce va place), 2 lingurite cacao, 1 forma de guguluf, Pentru uns forma:, 1 lingura unt, 2 linguri pesmet
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare.Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batue spuma tare.Totul se amesteca usor de jos in sus.Se unge forma de guguluf cu unt foarte bine peste tot,apoi se tapateaza cu pesmet.Se toarna trei sferturi din compozitie in forma,iar in restul ramas se adauga cacaoa si se amesteca si se toarna peste crema alba.Cu ajutorul unui bat de frigaruie se fac forme circulare.Se baga prajitura la cuptorul preancalzit la 180gC,pentru 50 de minute.Se incearca cu o scobitoare daca este gata.Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra,sau se gazureaza cu ciocolata topita.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010
Mmm, ce bun trebuie să fie! arată super!
lumi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010
e tentant guguluful tau!