autor:

Varadi Silvia

» » Dulciuri diverse

Guguluf cu cacao si ciocolata

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
250g unt, 250g zahar, 6 oua, 500g faina, 1 plic praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 0 priza sare, Coaja rasa de la o lamiae, 75ml lapte dulce, 2 linguri stafide, 2 linguri prtocale confiate taiate cubulete(sau ce va place), 2 lingurite cacao, 1 forma de guguluf, Pentru uns forma:, 1 lingura unt, 2 linguri pesmet

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

5 voturi

Mod de preparare

Se freaca bine untul cu zaharul,vanilia si priza de sare,pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga pe rand cele 6 galbenusuri,amestecand bine dupa fiecare.Se adauga laptele,coaja de lamiae,stafidele si portocalele.Se omogenizeaza bine compozitia,apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit albusurile batue spuma tare.Totul se amesteca usor de jos in sus.Se unge forma de guguluf cu unt foarte bine peste tot,apoi se tapateaza cu pesmet.Se toarna trei sferturi din compozitie in forma,iar in restul ramas se adauga cacaoa si se amesteca si se toarna peste crema alba.Cu ajutorul unui bat de frigaruie se fac forme circulare.Se baga prajitura la cuptorul preancalzit la 180gC,pentru 50 de minute.Se incearca cu o scobitoare daca este gata.Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra,sau se gazureaza cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu cacao si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornuri cu susan

Cornuri cu susan

Eu fac aluatul la masina , dar daca lucrati cu mana , procedati ca si la aluatul de cozonac. Ouale

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Clatite si Pancakes de Ziua Indragostitilor

Pentru ca nu puteam lasa asa o zi importanta sa treaca fara sa o punem cumva in evidenta, si pentru

13 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Delicios ..........vreau si eu:))

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Arata super bine...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Frumoasa prezentare. Imi lasa gura apa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      Mmm, ce bun trebuie să fie! arată super!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      e tentant guguluful tau!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

5 voturi

Ingrediente

  • 250g unt
  • 250g zahar
  • 6 oua
  • 500g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 0 priza sare
  • Coaja rasa de la o lamiae
  • 75ml lapte dulce
  • 2 linguri stafide
  • 2 linguri prtocale confiate taiate cubulete(sau ce va place)
  • 2 lingurite cacao
  • 1 forma de guguluf
  • Pentru uns forma:
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Alice85 (Chef de cuisine)

Delicios ..........vreau si eu:))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Tiramisul meu