autor:

Alice Ciobanu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Guguluf cu frişcă

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2011

Ingrediente
4 ouă, 6 linguri zahăr pudră, 130 gr făină, 50 ml ulei, o jumătate de plic de praf de copt, o esenţă de vanilie, un plic de pudding caramel de la D. Oetker, o ceşcuţă de lapte, frişcă şi cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în forma de gugguluf (nou-nouţă :P) tapetată cu unt şi făină.
Într-un bol am pus puddingul şi am dizolvat cu laptele, treptat. După care am turnat şi acesta peste compoziţia din formă. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceţi mai bine testul cu scobitoarea.).
Când a fost gata copt.....şi frumos mirositor în casă ...l-am scos şi l-am lăsat la răcit pe un gratar.
Apoi l-am uns cu frişcă şi am presărat nişte cacao....(asta pentru ca lui Remi nu-i place frişca ;)) )
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frişcă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tartelette

Tartelette

1. Se prepara intai aluatul pentru tarte.Se bate cu mixerul zaharul cu galbenusurile si praful de

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Uscatele dobrogene

Uscatele dobrogene

Din ingredintele de mai sus, se prepara un aluat care se intinde astfel incat sa rezulte o foaie

59 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 30 mai 2011

    multumesc :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

    Ce frumos!*****

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 28 mai 2011

    Super bun...felicitari...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 130 gr făină
  • 50 ml ulei
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • o esenţă de vanilie
  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker
  • o ceşcuţă de lapte
  • frişcă şi cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza la cuptor