autor:

Alice Ciobanu

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Guguluf cu frişcă

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2011

Ingrediente
4 ouă, 6 linguri zahăr pudră, 130 gr făină, 50 ml ulei, o jumătate de plic de praf de copt, o esenţă de vanilie, un plic de pudding caramel de la D. Oetker, o ceşcuţă de lapte, frişcă şi cacao pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Ouăle le-am separat...albuşurile le-am bătut spumă cu zahărul pudră, ca la bezea..iar gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom. Apoi am adăugat făina amestecată cu praful de copt şi la final am încorporat şi spuma de albuşuri. Am turnat compoziţia în forma de gugguluf (nou-nouţă :P) tapetată cu unt şi făină.
Într-un bol am pus puddingul şi am dizolvat cu laptele, treptat. După care am turnat şi acesta peste compoziţia din formă. Am dat totul la cuptor pentru vreo 20 minute, cred (faceţi mai bine testul cu scobitoarea.).
Când a fost gata copt.....şi frumos mirositor în casă ...l-am scos şi l-am lăsat la răcit pe un gratar.
Apoi l-am uns cu frişcă şi am presărat nişte cacao....(asta pentru ca lui Remi nu-i place frişca ;)) )
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu frişcă" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Prajitura cu crema de vanilie si frisca

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi

7 voturi    5 comentarii
2h
Prajituri
Chec cu cacao, stafide si mac

Chec cu cacao, stafide si mac

Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in continuare

8 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alice Ciobanu

    Alice Ciobanu (Chef de cuisine) , 30 mai 2011

    multumesc :)

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 mai 2011

    Ce frumos!*****

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 28 mai 2011

    Super bun...felicitari...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr pudră
  • 130 gr făină
  • 50 ml ulei
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • o esenţă de vanilie
  • un plic de pudding caramel de la D. Oetker
  • o ceşcuţă de lapte
  • frişcă şi cacao pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne

Alice Ciobanu (Chef de cuisine)

multumesc :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Cupcakes decorate cu buttercream Cupcakes decorate cu buttercream

Mai intai se pregatesc briosele. Mixul de briose se amesteca usor cu uleiul si laptele si se mixeaza bine cu mixerul pana cand se inglobeaza

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Spirale cu mere si stafide Spirale cu mere si stafide

Cernem faina intr-un castron (eu am framantat intr-o covata pe care am achizitionat-o anul acesta de la Targul Olarilor, si de care

3 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prăjitură Albă ca Zăpada cu cremă de lămâie