autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Guguluf cu mere si rubarba

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
100 g mere decojite, rase, 50 g rubarba curatata, 100 g faina, 100 g zahar, 4 oua, 4 linguri apa fierbinte, 3 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, Glazura:, 50 g ciocolata amaruie, 70 g ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza adaugand treptat zaharul si apa fierbinte.

Se inglobeaza apoi faina cernuta amestecata cu cacao si praf de copt.

Se adauga merele rase si rubarba taiata bucatele mici si se omogenizeaza bine.

Separat, se bat albusurile si se inglobeaza cu grija in compozitia rezultata anterior.

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt o forma de guguluf si se tapeteaza cu pesmet (ajuta la scoaterea din forma cu o mai mare usurinta).

Se toarna aluatul si se coace la cuptor pentru 45-50 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Se topeste fiecare tip de ciocolata separat la bain-marie.

Se scoate prajitura din forma, se pune inapoi pe gratar si se unge mai intai cu ciocolata amaruie. Se lasa sa se intareasca putin apoi se unge cu ciocolata cu lapte.

Se da la frigider pentru minim 15 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mere si rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Prajitura cu blat de cafea si crema de nuca de cocos

Pentru blat separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma bine. Cafeaua fiarta o indulcin

11 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Tarta cu ciocolata si frisca

Tarta cu ciocolata si frisca

Aluatul il punem in tava de tarta unsa cu putin unt si-l intepam din loc in loc cu furculita. Ca

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 100 g mere decojite
  • rase
  • 50 g rubarba curatata
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 70 g ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan cu crema de vanilie si fructe