autor:

Anca Bunea

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Guguluf cu mere si rubarba

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
100 g mere decojite, rase, 50 g rubarba curatata, 100 g faina, 100 g zahar, 4 oua, 4 linguri apa fierbinte, 3 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt, Glazura:, 50 g ciocolata amaruie, 70 g ciocolata cu lapte

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza adaugand treptat zaharul si apa fierbinte.

Se inglobeaza apoi faina cernuta amestecata cu cacao si praf de copt.

Se adauga merele rase si rubarba taiata bucatele mici si se omogenizeaza bine.

Separat, se bat albusurile si se inglobeaza cu grija in compozitia rezultata anterior.

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt o forma de guguluf si se tapeteaza cu pesmet (ajuta la scoaterea din forma cu o mai mare usurinta).

Se toarna aluatul si se coace la cuptor pentru 45-50 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Se topeste fiecare tip de ciocolata separat la bain-marie.

Se scoate prajitura din forma, se pune inapoi pe gratar si se unge mai intai cu ciocolata amaruie. Se lasa sa se intareasca putin apoi se unge cu ciocolata cu lapte.

Se da la frigider pentru minim 15 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mere si rubarba" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Fursecuri cu nuca si gust de portocala

Fursecuri cu nuca si gust de portocala

Glazura Aceata este optionala dar daca se doreste se poate glaszura cu 150g ciocolata, dupa

4 voturi    1 comentariu
2h
Prajituri
Prajitura cu kiwi

Prajitura cu kiwi

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, dupa care se adauga treptat zaharul, macul,

19 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 100 g mere decojite
  • rase
  • 50 g rubarba curatata
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 70 g ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

41 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe Mini tarte cu fructe

Intr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine. Apoi adaugam un ou si amestecam, apoi celalalt si amestecam din nou. Punem

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Raffaello