Guguluf cu mere si rubarba

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Guguluf cu mere si rubarba

Ingrediente

  • 100 g mere decojite, rase
  • 50 g rubarba curatata
  • 100 g faina
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 70 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Se separa ouale.

Galbenusurile se mixeaza adaugand treptat zaharul si apa fierbinte.

Se inglobeaza apoi faina cernuta amestecata cu cacao si praf de copt.

Se adauga merele rase si rubarba taiata bucatele mici si se omogenizeaza bine.

Separat, se bat albusurile si se inglobeaza cu grija in compozitia rezultata anterior.

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt o forma de guguluf si se tapeteaza cu pesmet (ajuta la scoaterea din forma cu o mai mare usurinta).

Se toarna aluatul si se coace la cuptor pentru 45-50 de minute.

Se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.

Se topeste fiecare tip de ciocolata separat la bain-marie.

Se scoate prajitura din forma, se pune inapoi pe gratar si se unge mai intai cu ciocolata amaruie. Se lasa sa se intareasca putin apoi se unge cu ciocolata cu lapte.

Se da la frigider pentru minim 15 minute pentru ca ciocolata sa se intareasca.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure