autor:

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

» » Prajituri

Guguluf cu mirodenii

Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2012

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 200 grame branza Ricotta, - 120 grame branza de vaci, - 2 oua de casa, - 150 grame zahar brun, - 1 plic zahar vanilat de Bourbon, - 3 linguri ulei de cocos, - un varf de cutit sare, - 1 lungura muguri de pin, - 2 linguri seminte de in, - 2 linguri seminte de susan, - un praf de sofran, - 3 linguri goji, - 190 grame faina alba, - 1 lingurita praf de copt., , Ingrediente pentru glazura:, - 120 ml suc de mere, - 3 stelute de anason, - 150 grame zahar brun.

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare:
Pentru blat procedati asa:
Pregatiti tava de guguluf si o ungeti cu unt, pana sus, inclusiv pe partea circulara din interior ca sa puteti extrage blatul cu usurinta la final.
Incalziti cuptorul la 180 grade.
Amestecati intr-un bol branza ricotta si branza de vaci impreuna cu cele doua oua, zaharul, sarea si plicul de zahar vanilat pana obtineti o crema densa. Adaugati apoi uleiul de cocos peste aceasta compozitie si amestecati inca putin. Intr-un alt bol, presarati faina si praful de copt la care se adauga mugurii de pin, semintele de in si susan, sofranul si goji. Atentie la goji! Nu folositi uscate pentru ca nu sunt gustoase si moi, iar daca le folositi astfel in aluat, dupa coacere devin si mai uscate. Daca totusi nu gasiti decat uscate in comert, puteti sa le lasati in apa pentru 10 minute, le stergeti apoi cu un servet de bucatarie si le puneti in aluat.
Adaugati faina cu semintele in aluatul cu branza si amestecati usor pana se omogenizeaza toate ingredientele.
Turnati compozitia in tava de guguluf si introduceti la cuptor pentru 45-50 de minute pana cand scobitoarea cu care testati aluatul, va iesi uscata.
Pana se coace guguluful, preparati glazura asa: intr-o cratita turnati sucul de mere (daca aveti un storcator de fructe si reusiti sa-l pregatiti homemade e si mai bine) si zaharul brun si amestecati continuu ca sa nu se prinda zaharul de oala. Adaugati anasonul ca sa se aromatizeze glazura si mai lasati cateva minute pe foc, apoi retrageti si turnati peste blatul usor racit, dupa ce l-ati scos din forma pe o tava sau o farfurie rotunda.
Daca doriti intensificarea aromei de anason, aceasta se poate pisa usor in mojar si apoi o amestecati in glazura, insa cu moderatie pentru ca este puternica aroma.
Este un desert minunat, cea mai buna creatie a mea cu condimente la capitolul deserturi, este foarte aromata si gustoasa.
Merge perfect servita cu vin rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Painea maimutei

Painea maimutei

Toate ingredientele pt aluat le-am pus in cuva masinii de paine la programul de framantare+dospire. Zaharul

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Prajitura cu pere si fistic

Prajitura cu pere si fistic

1. Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul

5 voturi    8 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)

    Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2012

    Multumesc Sidy, a fost foarte delicios si sanatos. Arata bine si guguluful tau ;).

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2012

    Tare gustos mai trebuie sa fie cu atatea bunatati in el.... Bravo ! Si eu am facut unul zilele trecute dar din.....albusuri: http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/10/checguguluf-din-albusuri-cu-de-toate.html

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 200 grame branza Ricotta
  • - 120 grame branza de vaci
  • - 2 oua de casa
  • - 150 grame zahar brun
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon
  • - 3 linguri ulei de cocos
  • - un varf de cutit sare
  • - 1 lungura muguri de pin
  • - 2 linguri seminte de in
  • - 2 linguri seminte de susan
  • - un praf de sofran
  • - 3 linguri goji
  • - 190 grame faina alba
  • - 1 lingurita praf de copt.
  • Ingrediente pentru glazura:
  • - 120 ml suc de mere
  • - 3 stelute de anason
  • - 150 grame zahar brun.

Raporteaza reteta

Retete
de Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii)
Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Clatite cu ricotta si mere (Ricotta apple pancakes)

Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti

4 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Bruschetta con feta

Bruschetta con feta

a inarmati cu buna dispozitie, ingredientele necesare si dupa ce ati baut cafeaua de dimineata, purcedeti

6 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Suc de portocale cu goji

Suc de portocale cu goji

Spalati portocalele intotdeauna inainte sa le folositi, no matter what. Stoarceti portocalele si

16 voturi    3 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe

Daciana Sarbu (Bucataria cu Mirodenii) (Chef de cuisine)

Multumesc Sidy, a fost foarte delicios si sanatos. Arata bine si guguluful tau ;).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura marmorata cu visine si bezea