autor:

Daniela

» » Prajituri

Guguluf cu portocale

Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Daniela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 martie 2011

Ingrediente
125 g unt, 3 oua, 200 g zahar, 1 praf de copt ,sucul de la 1/2 de portocala, coaja rasa de la 1 portocala,100 ml lapte si 200 g faina .

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile , coaja si zeama de portocale, untul topit dar rece, laptele si la urma, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Totul se omogenizeaza prin rasturnare si se desarta rapid in forma de guguluf, se da la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute(25 de minute nu se deschide cuptorul ) .

Dupa ce s-a copt, se pune la racit pe un grilaj . Cind este rece, se glazureaza cu ciocolata, se orneaza cu putina ciocolata alba razuita si foarte, foarte putina coaja rasa de portocale si se lasa la intarit glazura.

La felia taiata se imbina foarte bine gustul de la glazura de ciocolata cu aroma si gustul de portocale , este delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Alba ca zapada

Alba ca zapada

1. Incepeti prin a prepara aluatul pentru foile de prajitura: Intr-un vas potrivit amestecati

14 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 grame de zahar, 1 zahar vanilat.

22 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Mmmmmmmmmmmmmm un deliciu!***** La fav...

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 martie 2011

    Ce arome!!! felicitãri:)

  • Daniela

    Daniela (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

    Haideti, fetelor, mindrutelor, feliem tot si de n-ajunge, mai facem unul !!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      Hmmmm...portocale si ciocolata yumi,yumi ce bunatate. *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 02 martie 2011

      Daniela, vin si eu la o felie ce sp imi dai?:) ...portocalele sunt fructele mele preferate...si tot ce e dulce....yamiii..yami... :)*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 125 g unt
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt ,sucul de la 1/2 de portocala
  • coaja rasa de la 1 portocala,100 ml lapte si 200 g faina .

Raporteaza reteta

Retete
de Daniela
Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Mucenici (sfintisori) moldovenesti

Se oparesc 100 g de faina cu 200 ml. lapte fierbinte iar dupa ce se raceste se adauga drojdia

23 voturi    18 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata). Se

11 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas din carne de gaina si ciuperci

Papricas din carne de gaina si ciuperci

Se caleste ceapa pina staluceste putin, se adauga carnea si se caleste si ea pina se coaguleaza

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Mmmmmmmmmmmmmm un deliciu!***** La fav...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Paine cu mirodenii pentru ceai