Ingrediente
Ingrediente:, 280 gr faina., 280 gr unt., 280 gr zahar., 8 oua., 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker., 1 praf de copt Dr Oetker., 3 linguri cu cacao., Esenta de lamaie Dr Oetker., 200 gr ciocolata amara(pentru topit)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
12 voturi
Mod de preparare
Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Untul trebuie scos din timp,in momentul cand incepem sa pregatim coca el trebuie sa fie foarte moale ca sa se poata amesteca bine cu zaharul.Adaugam cate un galbenus pe rand si amestecam cu mixerul dupa fiecare galbenus.Separat batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare,la urma adaugand si putin zahar.Dupa ce am batut bine albusurile spuma si s-au intarit,adaugam incet compozitia peste galbenusuri ,zahar si unt,amestecand cu o paleta de lemn de jos in sus.La urma adaugam si esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie o lasam alba si jumatate o amestecam cu 3 linguri de cacao.Eu am pus in tava mai intai pe cea alba si la urma am venit cu cea mai inchisa la culoare.Mentionez ca am avut si 6 forme din ceramica,pe care le-am umplut cu aceasta compozitie,forma mea de guguluf fiind un pic mai mica mi-a ramas compozitie.Le dam la cuptor,pentu cel putin 45 sau 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca s-a copt bine.Lasam in cuptor sa se raceasca si apoi venim cu ciocolata pe care am topit-o la bein- marie si ornam pe deasupra.Pofta buna !!!
gabrielavasii@gmail.com , 14 martie 2010
foarte bine arata guguluful tau, deja mie pofta,si trebuie sa fie si foarte bun,deja i-mi lasa gura apa
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 martie 2010
Waw ce bine arata!!!!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010
Un deliciu!Am salvat reteta,
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Arata grozav si mi s-a facut chiar pofta...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Mmmmm.... Arata super!
mariana_bondoc , 04 martie 2010
Super a iesit guguluful tau Carmen imi lasa gura apa.Merge sa faci si savarine in formele alea de ceramica ? nu se lipeste alutul ?
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
Foarte bun! Si usor...de facut...
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010
f. bun!merge la cafea...
joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010
o adevarata delicatesa