autor:

dicarmencitta1957

» » Prajituri

Guguluf din doua culori si ornat cu ciocolata.

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
Ingrediente:, 280 gr faina., 280 gr unt., 280 gr zahar., 8 oua., 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker., 1 praf de copt Dr Oetker., 3 linguri cu cacao., Esenta de lamaie Dr Oetker., 200 gr ciocolata amara(pentru topit)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

12 voturi

Mod de preparare

Mod de preparare.
Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Untul trebuie scos din timp,in momentul cand incepem sa pregatim coca el trebuie sa fie foarte moale ca sa se poata amesteca bine cu zaharul.Adaugam cate un galbenus pe rand si amestecam cu mixerul dupa fiecare galbenus.Separat batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare,la urma adaugand si putin zahar.Dupa ce am batut bine albusurile spuma si s-au intarit,adaugam incet compozitia peste galbenusuri ,zahar si unt,amestecand cu o paleta de lemn de jos in sus.La urma adaugam si esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie o lasam alba si jumatate o amestecam cu 3 linguri de cacao.Eu am pus in tava mai intai pe cea alba si la urma am venit cu cea mai inchisa la culoare.Mentionez ca am avut si 6 forme din ceramica,pe care le-am umplut cu aceasta compozitie,forma mea de guguluf fiind un pic mai mica mi-a ramas compozitie.Le dam la cuptor,pentu cel putin 45 sau 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca s-a copt bine.Lasam in cuptor sa se raceasca si apoi venim cu ciocolata pe care am topit-o la bein- marie si ornam pe deasupra.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf din doua culori si ornat cu ciocolata." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cremsnit

Cremsnit

Punem jumatate din lapte cu untul pe aragaz. Cand s-a topit untul punem zaharul si amestecam pana

0 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Prajitura cu mere nuca si crema de vanilie

Aluatul - Untul tinut la temperatura camerei, impreuna cu zaharul si sarea se mixeaza bine spuma,pina

3 voturi    3 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine):

    Am pregatit guguluful dupa reteta lui Carmen si a iesit delicios.Eu nu am mai intors piscotul si l-am imbracat complet in crema de ciocolata.Multumesc pentru reteta.

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2010

    Felicitari! Ft interesant si simplu de realizat!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

    Foarte gustos si aspectuos!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2010

    A iesit super reteta ta!

    • Fara foto

      gabrielavasii@gmail.com , 14 martie 2010

      foarte bine arata guguluful tau, deja mie pofta,si trebuie sa fie si foarte bun,deja i-mi lasa gura apa

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Waw ce bine arata!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 martie 2010

      Un deliciu!Am salvat reteta,

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Arata grozav si mi s-a facut chiar pofta...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Mmmmm.... Arata super!

    • Fara foto

      mariana_bondoc , 04 martie 2010

      Super a iesit guguluful tau Carmen imi lasa gura apa.Merge sa faci si savarine in formele alea de ceramica ? nu se lipeste alutul ?

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Foarte bun! Si usor...de facut...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      f. bun!merge la cafea...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      o adevarata delicatesa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

12 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 280 gr faina.
  • 280 gr unt.
  • 280 gr zahar.
  • 8 oua.
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker.
  • 1 praf de copt Dr Oetker.
  • 3 linguri cu cacao.
  • Esenta de lamaie Dr Oetker.
  • 200 gr ciocolata amara(pentru topit)

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

vera (Chef de cuisine)

Felicitari! Ft interesant si simplu de realizat!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu foi si crema de caise