Guguluf din doua culori si ornat cu ciocolata.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Guguluf din doua culori si ornat cu ciocolata.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 280 gr faina.
  • 280 gr unt.
  • 280 gr zahar.
  • 8 oua.
  • 2 plicuri zahar vanilat Dr Oetker.
  • 1 praf de copt Dr Oetker.
  • 3 linguri cu cacao.
  • Esenta de lamaie Dr Oetker.
  • 200 gr ciocolata amara(pentru topit)

Mod de preparare

Mod de preparare.

Se freaca bine untul cu zaharul pana devine ca o spuma.Untul trebuie scos din timp,in momentul cand incepem sa pregatim coca el trebuie sa fie foarte moale ca sa se poata amesteca bine cu zaharul.Adaugam cate un galbenus pe rand si amestecam cu mixerul dupa fiecare galbenus.Separat batem cu mixerul albusurile cu un praf de sare,la urma adaugand si putin zahar.Dupa ce am batut bine albusurile spuma si s-au intarit,adaugam incet compozitia peste galbenusuri ,zahar si unt,amestecand cu o paleta de lemn de jos in sus.La urma adaugam si esenta de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Jumatate din compozitie o lasam alba si jumatate o amestecam cu 3 linguri de cacao.Eu am pus in tava mai intai pe cea alba si la urma am venit cu cea mai inchisa la culoare.Mentionez ca am avut si 6 forme din ceramica,pe care le-am umplut cu aceasta compozitie,forma mea de guguluf fiind un pic mai mica mi-a ramas compozitie.Le dam la cuptor,pentu cel putin 45 sau 45 de minute.Vom face testul cu scobitoarea ca sa vedem daca s-a copt bine.Lasam in cuptor sa se raceasca si apoi venim cu ciocolata pe care am topit-o la bein- marie si ornam pe deasupra.Pofta buna !!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise