Batem untul spuma. Separam ouale. Galbenusurile si 100 gr de zahar le adaugam la compozitia de unt si mixam energic,pana se topeste tot zaharul,iar crema capata o consistenta pufoasa. Albusurile le mixam cu restul de zahar,si le lasam deoparte. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem. Adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt si galbenusuri. La sfarsit adaugam albusul batut si incorporam cu grija.Aluatul se imparte in trei. Punem ciocolata la topit pe baie de aburi si calduta,dar nu fierbinte o adaugam in prima treime din aluat.In ce-a de-a doua treime adaugam nucile si frisca. In ultima parte a aluatului adaugam lichiorul de portocale.Ungem si tapetam o forma de guguluf. Turnam in forma mai intai aluatul cu nuca,apoi cel cu ciocolata si la sfarsit cel cu lichior. Nivelam si dam aluatul la cuptor. Coacem guguluful pana se rumeneste frumos deasupra,iar scobitoarea iese curata. Scoatem guguluful din cuptor si lasam 15 minute la racit in forma. Rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca total. Pudram cu zahar pudra.Eu am dublat cantitatile, forma mea este mai mare.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii