autor:

andreutza

» » Prajituri

Gura raului

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
1 borcan gem de caise sau macese, , Pentru foi iti trebiue:, , 1 ou, 150 g zahar, 2 lg miere, 3 lg lapte, 1 lg bicarbonat, 50 gr margarina, 450 gr faina, Pentru crema iti trebuie:, , 250 ml laapte, 200 gr zahar, 6 lg gris, 170 gr margaina, 2 plicri zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatesti foile asa: amesteci untul cu zaharul, mierea laptele si bicarbonatul. aceasta compozitie o fierbi pe aburi, apo o lasi sa se raceasca, incorporezi faina. din aces aluat coci 4 foi pe dosul tavi, unsa in prealabil cu margarina.
Pegatesti crema asa: pui laptele la fiet cu zaharul, iar apoi pui grisul . lasi la racit si cand e rece , adaugi margarina si picuril de zahar vanilat. pui peste prima foaie o parte din crema, peste a doua doaie intinzi gemul de caise urmatoarele foi si restul de crema , peste ultima foaie pui glazura de ciocolata . este un desert delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gura raului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura

Prajitura "Curcubeu"

Se pregateste blatul 1:amestecam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si adaugam apa fiarta. Incorporam

28 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tort diplomat cu capsuni

Tort diplomat cu capsuni

Se freaca galbenusurile spuma cu zaharul si vanilia; se adauga faina si 500 ml lapte si se fierbe

25 voturi    10 comentarii
1h 10 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    In mod sigur este delicioasa...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    si eu am o astfel de reteta dar treb sa mai combini cu gemul putina cacao si unt (astfel iese gemul dintre foi,nu se absoarbe)

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Am şi eu o reţetă asemănătore şi este foarte gustoasă. Să fii mai atentă când scrii reţeta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte bun.Ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan gem de caise sau macese
  • Pentru foi iti trebiue:
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 lg miere
  • 3 lg lapte
  • 1 lg bicarbonat
  • 50 gr margarina
  • 450 gr faina
  • Pentru crema iti trebuie:
  • 250 ml laapte
  • 200 gr zahar
  • 6 lg gris
  • 170 gr margaina
  • 2 plicri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

In mod sigur este delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu gutui Prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si le razuim sau le taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Prajitura Fanta Prajitura Fanta

Mod de preparare pentru blat: Se pun ouale la robot, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa. Se amesteca faina

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Eclere