autor:

andreutza

» » Prajituri

Gura raului

Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andreutza (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 ianuarie 2010

Ingrediente
1 borcan gem de caise sau macese, , Pentru foi iti trebiue:, , 1 ou, 150 g zahar, 2 lg miere, 3 lg lapte, 1 lg bicarbonat, 50 gr margarina, 450 gr faina, Pentru crema iti trebuie:, , 250 ml laapte, 200 gr zahar, 6 lg gris, 170 gr margaina, 2 plicri zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

3 voturi

Mod de preparare

Pregatesti foile asa: amesteci untul cu zaharul, mierea laptele si bicarbonatul. aceasta compozitie o fierbi pe aburi, apo o lasi sa se raceasca, incorporezi faina. din aces aluat coci 4 foi pe dosul tavi, unsa in prealabil cu margarina.
Pegatesti crema asa: pui laptele la fiet cu zaharul, iar apoi pui grisul . lasi la racit si cand e rece , adaugi margarina si picuril de zahar vanilat. pui peste prima foaie o parte din crema, peste a doua doaie intinzi gemul de caise urmatoarele foi si restul de crema , peste ultima foaie pui glazura de ciocolata . este un desert delicios!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gura raului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Brownies cu nuca

Brownies cu nuca

* Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza tava cu unt si faina sau cu unt apoi hartie

11 voturi    13 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura racoroasa

Prajitura racoroasa

Blatul l-am confecţionat rapid astfel: albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare. Gălbenuşurile

88 voturi    27 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

    In mod sigur este delicioasa...

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

    si eu am o astfel de reteta dar treb sa mai combini cu gemul putina cacao si unt (astfel iese gemul dintre foi,nu se absoarbe)

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

    Am şi eu o reţetă asemănătore şi este foarte gustoasă. Să fii mai atentă când scrii reţeta!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte bun.Ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Cred ca e un deliciu

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 borcan gem de caise sau macese
  • Pentru foi iti trebiue:
  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 lg miere
  • 3 lg lapte
  • 1 lg bicarbonat
  • 50 gr margarina
  • 450 gr faina
  • Pentru crema iti trebuie:
  • 250 ml laapte
  • 200 gr zahar
  • 6 lg gris
  • 170 gr margaina
  • 2 plicri zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de andreutza
Merluciu cu maioneza

Merluciu cu maioneza

Pui pestele spalat la fiert in apa sarata, inpreuna cu morcovii, curatati si spalati. Scoti pestele

1 vot    6 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
Varza dulce cu smantana

Varza dulce cu smantana

Cureti varza de foile exterioare si o toci. O presari cu sare si o lasi 15 minute . Apoi o presezi

3 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel cu smantana

Dovlecel cu smantana

Cureti dovleci de coaja si ii tai pe lung in felii de 1/2cm. Presari feliile cu sare si le lasi

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Fripturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

In mod sigur este delicioasa...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mini tarte cu fructe Mini tarte cu fructe

Intr-un vas de mixer punem untul si zaharul si frecam bine. Apoi adaugam un ou si amestecam, apoi celalalt si amestecam din nou. Punem

3 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura "Curcubeu"