autor:

Mihaela11

» » Budinci

Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 24 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 24 august 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate), -1 litru de apa fierbinte, -6-8 linguri de zahar tos, -2 linguri amidon, -2 linguri de stafide, -nuci, fistic,migdale si seminte de pin( snobar) pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

28 voturi

Mod de preparare

Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.
Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.
Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.
Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.
Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.
Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.
Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.
La ultimele clocote se adauga stafidele.
Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.
Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.
Se pune la frigider.
Se consuma rece.
Pofta buna!
Budinca de caise uscate-Halaweh gamardin- este unul dintre dulciurile specifice postului musulman-Ramadanul.
Tot din gamardin se poate face si suc; dupa ce s-a lasat la inmuiat cel putin 2 ore se adauga mai multa apa in blender si se potriveste de zahar.
Se lasa la rece si se obtine o bautura foarte aromata si rocoritoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Penne cu branza si smantana

Penne cu branza si smantana

Se pune apa cu sare si un pic de ulei, la fiert, iar la primul clocot se pun pastele. Se lasa pastele

7 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Budinca din paste cu lapte batut

Budinca din paste cu lapte batut

Se fierb partial pastele in apa cu sare;se scot si se pun in tava unsa cu ulei[unt];separta se bat

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Budinci

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    interesant !!!

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 august 2010

    Cred ca mi-ar place si mie budinca asta, pentru ca-mi plac mult caisele. Dar cel mai mult mi-a placut cum l-ai ornat. Multumesc pentru multele detalii pe care le scrii la retete.

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Un deliciu,Mihaela! E un desert f.simplu si bun.Aroma de caise e ........ Si eu pun,uneori,Gabi,nuca de cocos. Sucul de gamardin,e f.bun;il fac mai mult decit budinca.

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Arata super si cred ca e tare bun.........*****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Ca deobicei o reteta interesanta si foarte buna.*****

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Super buna, felicitari

    • andrandra

      andrandra (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Arata fosrte bine si pare si usor de facut. Cum se poate face daca nu gasesc gamardin? Sau as putea sa fac si eu aceasta foaie uscata acasa?

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Ireprosabil!!! Felicitari!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Gamardin-prima dată când aud termenul, dar cred că ar fi unul din preferatele mele. Caisele îmi plac grozav! Prezentarea ta e ca de obicei deosebită! Ai ajuns acasă?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 august 2010

      Aratã minunat!!!delicios :)

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 24 august 2010

      e un dulce care imi place foarte mult! dar din pacate nu am vazut pe aici foi de gamaradin(mama mea spunea ca ,in copilarie mincau de la bulgari) In Sudan mai punem si nuca de cocos

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

28 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -un pachet de 400 grame gamardin( folie de caise uscate)
  • -1 litru de apa fierbinte
  • -6-8 linguri de zahar tos
  • -2 linguri amidon
  • -2 linguri de stafide
  • -nuci
  • fistic,migdale si seminte de pin( snobar) pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

interesant !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

3 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Saseasca cu branza dulce