Folia de caise uscate se rupe in bucati de cca 3-4 cm si se lasa la inmuiat cu 1 litru de apa fierbinte cel putin 2 ore.
Stafidele se spala si se lasa la inmuiat in apa calduta.
Dupa 2 ore se scurge apa de pe bucatile de folie de caise ; bucatile inmuiate se pun in blender si se adauga din apa in care s-au inmuiat pana la nivelul de 1 litru de la blender.
Se mixeaza bine si apoi se strecoara intr-o cratita antiaderenta si se pune la fiert la foc potrivit.
Se adauga treptat zaharul; 6-8 linguri, in functie de cat dorim budinca de dulce.
Se amesteca incontinuu , pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba.
Separat se dizolva amidonul cu putina apa rece; se dilueaza adaugand treptat fiertura de caise si se mai fierbe 5 minute sau pana incepe sa se ingroase.
La ultimele clocote se adauga stafidele.
Se pune in boluri individuale sau intr-o tava mai adanca de sticla termorezistenta.
Se orneaza dupa gust cu nuci, fistic,migdale si snobar.
Se pune la frigider.
Se consuma rece.
Pofta buna!
Budinca de caise uscate-Halaweh gamardin- este unul dintre dulciurile specifice postului musulman-Ramadanul.
Tot din gamardin se poate face si suc; dupa ce s-a lasat la inmuiat cel putin 2 ore se adauga mai multa apa in blender si se potriveste de zahar.
Se lasa la rece si se obtine o bautura foarte aromata si rocoritoare.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii