autor:

nicerose

» » Dulciuri diverse

Halva de morcovi( Gajar ka halwa)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
1 kg morcovi dati pe razatoarea mare, 1 cana zahar, 4-5 cardamom verde, 1/2 cana ulei sau ghee, Branza Ricotta( cam 1/2 cutie), 5-6 linguri lapte praf, 1 lingura apa de trandafiri, fistic,migdale,stafide dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Morcovii dati pe razatoarea mare se pun la foc impreuna cu cardamomul(se folosesc doar semintele de cardamom).

Cand morcovii s-au inmuiat si apa s-a evaporat,se adauga zaharul si se lasa sa se evapore toata apa din nou.Se adauga uleiul ,branza Ricotta bucatele mici ,fructele uscate si laptele praf.Se mareste focul si se amesteca continuu pana ce toata apa este evaporata.

Se consuma calda in special iarna.

Este foarte gustoasa...:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva de morcovi( Gajar ka halwa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose cu cacao si crema de pepene galben

Briose cu cacao si crema de pepene galben

Ouale se bat cu un varf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand asi dubleaza volumul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
ceva dulce

ceva dulce

Se pune dulceata de capsuni cu lamaie intr-un bol,se adauga iaurtul si dupa aceea cerealele.Se amesteca

2 voturi    6 comentarii
2 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    nu m-am incurcat in apa.....cand o sa pui morcovii rasi pe foc normal ca o sa lase apa...apoi cand adaugi zaharul ...la fel....

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Cred ca este foarte buna , dar te-ai cam incurcat in apa.

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    asa e...este foarte gustoasa!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg morcovi dati pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar
  • 4-5 cardamom verde
  • 1/2 cana ulei sau ghee
  • Branza Ricotta( cam 1/2 cutie)
  • 5-6 linguri lapte praf
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • fistic,migdale,stafide dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

nicerose (Chef de cuisine)

nu m-am incurcat in apa.....cand o sa pui morcovii rasi pe foc normal ca o sa lase apa...apoi cand adaugi zaharul ...la fel....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Spălăm fructele și le scurgem bine de apă, apoi le punem la fiert cu zahărul, zeama de lămâie și esența de migdale. Lăsăm

1 vot    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Patratele cu branza si capsuni Patratele cu branza si capsuni

Aluatul il lasam sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp mixam ouale cu indulcitorul,adaugam branza de vaci,grisul,esenta

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cozonac