autor:

nicerose

» » Dulciuri diverse

Halva de morcovi( Gajar ka halwa)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 14 iulie 2010

Ingrediente
1 kg morcovi dati pe razatoarea mare, 1 cana zahar, 4-5 cardamom verde, 1/2 cana ulei sau ghee, Branza Ricotta( cam 1/2 cutie), 5-6 linguri lapte praf, 1 lingura apa de trandafiri, fistic,migdale,stafide dupa gust

Dificultate: Medie Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

Morcovii dati pe razatoarea mare se pun la foc impreuna cu cardamomul(se folosesc doar semintele de cardamom).

Cand morcovii s-au inmuiat si apa s-a evaporat,se adauga zaharul si se lasa sa se evapore toata apa din nou.Se adauga uleiul ,branza Ricotta bucatele mici ,fructele uscate si laptele praf.Se mareste focul si se amesteca continuu pana ce toata apa este evaporata.

Se consuma calda in special iarna.

Este foarte gustoasa...:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Halva de morcovi( Gajar ka halwa)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 20 iulie 2010

    nu m-am incurcat in apa.....cand o sa pui morcovii rasi pe foc normal ca o sa lase apa...apoi cand adaugi zaharul ...la fel....

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 19 iulie 2010

    Cred ca este foarte buna , dar te-ai cam incurcat in apa.

  • nicerose

    nicerose (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    asa e...este foarte gustoasa!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

      Foarte buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg morcovi dati pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar
  • 4-5 cardamom verde
  • 1/2 cana ulei sau ghee
  • Branza Ricotta( cam 1/2 cutie)
  • 5-6 linguri lapte praf
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • fistic,migdale,stafide dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

nicerose (Chef de cuisine)

nu m-am incurcat in apa.....cand o sa pui morcovii rasi pe foc normal ca o sa lase apa...apoi cand adaugi zaharul ...la fel....

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Budinca delicioasa din paine veche