Halva de morcovi( Gajar ka halwa)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg morcovi dati pe razatoarea mare
  • 1 cana zahar
  • 4-5 cardamom verde
  • 1/2 cana ulei sau ghee
  • Branza Ricotta( cam 1/2 cutie)
  • 5-6 linguri lapte praf
  • 1 lingura apa de trandafiri
  • fistic,migdale,stafide dupa gust

Mod de preparare

Morcovii dati pe razatoarea mare se pun la foc impreuna cu cardamomul(se folosesc doar semintele de cardamom).

Cand morcovii s-au inmuiat si apa s-a evaporat,se adauga zaharul si se lasa sa se evapore toata apa din nou.Se adauga uleiul ,branza Ricotta bucatele mici ,fructele uscate si laptele praf.Se mareste focul si se amesteca continuu pana ce toata apa este evaporata.

Se consuma calda in special iarna.

Este foarte gustoasa...:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise