autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Aperitive

Hamburgeri "home-made"

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 martie 2011

Ingrediente
Ingrediente compozitie:, , 1. 400 gr carne de vita tocata, 2. 100 gr ceapa, 3. 2 oua, 4. putin ulei, 5. patrunjel, 6. sare, piper, boia dulce, , Hamburgeri:, , 1. 4 chifle, 2. 2 rosii feliate, 3. 4 felii de salata, 4. optional ketchup, cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

13 voturi

Mod de preparare

Sa tot fie - si nu exagerez - vreo 4 ani de cand n-am mai mancat intr-un McDonald's. E drept ca uneori, trecand pe langa vreunul, mirosul te imbie dar e suficient sa vezi documentarul lui Morgan Spurlock, Super size me ca sa te gandesti de mai multe ori inainte de a le trece pragul. Imi amintesc cand au aparut lanturile astea de fast-food, ce la moda era sa iesi la Mc, la PizzaHut, sa iti iei de la McDrive, iar mai nou, isteria pe care n-o pot intelege, numita Fornetti. Astazi te sfatuiesc sa inlocuiesti hamburgerii cumparati cu unii facuti in casa. Cred ca iti vei simti sanatatea mai in siguranta :).

Ceapa o tai marunt si o calesti in putin ulei. Separat amesteci carnea tocata cu ouale, cu patrunjelul tocat si cu ceapa calita. Condimentezi dupa gust si formezi chiftelele pe care apoi le pui pe gratarul incins pentru aprox. 10 min. Le poti lasa mai mult sau mai putin in functie de cat de "in sange" le doresti.

Tai chiflele pe jumate si alcatuiesti fiecare hamburger cu ingredientele de mai sus. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Hamburgeri "home-made"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Chiftelute de pui cu susan

Chiftelute de pui cu susan

Proces tehnologic de preparare: pieptul de pui se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa

0 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu carne
Rulada de porc cu carnat afumat

Rulada de porc cu carnat afumat

Spalam bine carnea si o taiem in doua sau trei depinde de bucata de carne, eu am taiat-o in trei. Batem

8 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • AdeLyna

    AdeLyna (Chef de cuisine) , 25 mai 2015

    si chiflele se pot face tot acasa :)

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

13 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente compozitie:
  • 1. 400 gr carne de vita tocata
  • 2. 100 gr ceapa
  • 3. 2 oua
  • 4. putin ulei
  • 5. patrunjel
  • 6. sare
  • piper
  • boia dulce
  • Hamburgeri:
  • 1. 4 chifle
  • 2. 2 rosii feliate
  • 3. 4 felii de salata
  • 4. optional ketchup
  • cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
AdeLyna

AdeLyna (Chef de cuisine)

si chiflele se pot face tot acasa :)

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Mic-dejun cu oua in ardei