autor:

Dachman Laura

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Happy cake

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iunie 2010

Ingrediente
100 gr unt, la temperatura camerei, 100 gr zahar, 1 plic zahar vanilat bourbon, 3 oua, separate, 150 gr iaurt, 200 gr faina, 1 lingurita praf de copt, un praf de sare, 100 gr fulgi de ciocolata, 50 gr sirop Nesquik

Dificultate: Redusa Timp: 2h

8 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina 4 forme de chec (eu am folosit 2 forme de inimioara si 2 de ursuleti).
Intr-un vas, se bate untul cu cele doua tipuri de zahar.Albusurile se bat separat cu un praf de sare.Se incorporeaza in amestecul cu unt galbensuurile apoi iaurtul.Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pana la omogenizare. Se inglobeaza albusurile, apoi compozitia rezultata se injumatateste.Intr-una din jumatati se incoropreaza siropul Nesquik.Se impart fulgii de ciocolata in cele doua compozitii de aluat.
Se toarna aluatul in forme, alternandu-le cele doua culori.Prajituricile se dau la copt 25-35 minute pana cand au crescut si la inserarea unei scobitori in centru aceasta a iesit curata.
Se lasa checurile sa se raceasca apoi se decoreaza cu fondant dupa fantezia fiecaruia.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Happy cake" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Ce frumosi sunt ursuletii........ti-e si mila sa-i maninci.

  • anamarialarisa

    anamarialarisa (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Ce frumos e!!!Are un aspect si un gust....delicios

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

    Ce frumoase!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      Dragut ursuletul! Copii cred ca sunt innebuniti.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

8 voturi

Ingrediente

  • 100 gr unt
  • la temperatura camerei
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 3 oua
  • separate
  • 150 gr iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • 50 gr sirop Nesquik

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Alice85 (Chef de cuisine)

Ce frumosi sunt ursuletii........ti-e si mila sa-i maninci.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu nuci si crema ganache