Aluat
1. Se incalzeste cupotrul la 180°C.Se farama biscuitii, apoi se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul.Intr-un castron, se bate usor oul si se amesteca cu miere,ulei si lapte.
2. Se curata banana si se freaca bine cu o furculita.Se adauga amestecul de faina la cel cu ou si se amesteca.Se adauga banana si se omogenizeaza.
3. Se toarna aluatul in formele de briose si se lasa la copt timp de 15-20 minute.Se lasa la racit.
Decor
1. Se farama biscuitii, apoi se amesteca cu zaharul, laptele si untul/margarina pana ce se obtine o pasta mai tare, usor de modelat.Se amesteca cu colorant.Din compozitia rezultata se modeleaza albinute si ursuleti.Se dau 30 minute la rece.Dupa ce s-au racit, cat sa se intareasca putin, se decoreaza cu ciocolata topita, bombonele – pentru ochi si urechi, si bucatele de biscuiti (sau migdale) – pentru aripile albinutelor.Se dau din nou la rece pentru inca 30 minute.
Glazura
2. Se topeste untul/margarina cu mierea si se amesteca cu scortisoara.
Asamblare
3. Se ung briosele racite, pe deasupra, cu glazura.Se orneaza cu albinute si ursuleti, si se decoreaza, dupa dorinta, cu bombonele colorate, ciocolata etc.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii