Aluat
1. Se incalzeste cupotrul la 180°C.Se farama biscuitii, apoi se amesteca cu faina, praful de copt si bicarbonatul.Intr-un castron, se bate usor oul si se amesteca cu miere,ulei si lapte.
2. Se curata banana si se freaca bine cu o furculita.Se adauga amestecul de faina la cel cu ou si se amesteca.Se adauga banana si se omogenizeaza.
3. Se toarna aluatul in formele de briose si se lasa la copt timp de 15-20 minute.Se lasa la racit.
Decor
1. Se farama biscuitii, apoi se amesteca cu zaharul, laptele si untul/margarina pana ce se obtine o pasta mai tare, usor de modelat.Se amesteca cu colorant.Din compozitia rezultata se modeleaza albinute si ursuleti.Se dau 30 minute la rece.Dupa ce s-au racit, cat sa se intareasca putin, se decoreaza cu ciocolata topita, bombonele – pentru ochi si urechi, si bucatele de biscuiti (sau migdale) – pentru aripile albinutelor.Se dau din nou la rece pentru inca 30 minute.
Glazura
2. Se topeste untul/margarina cu mierea si se amesteca cu scortisoara.
Asamblare
3. Se ung briosele racite, pe deasupra, cu glazura.Se orneaza cu albinute si ursuleti, si se decoreaza, dupa dorinta, cu bombonele colorate, ciocolata etc.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii