Dulciurile arabesti sint,de obicei f.dulci;se foloseste un sirop,facut din zahar si apa.
Incepem cu siropul,deoarece trebuie sa se raceasca f.
bine.
Facem siropul asa:zaharul si apa se pun pe foc;cind clocoteste,se pun cca 2 linguri de zeama de lamiie,apoi,
siropul se fierbe,pe foc mic,descoperit,cca 30-40 minute.
Cind siropul e de grosimea uleiului,se stinge focul;siropul se mai ingroasa,dupa aceea,racindu-se.
Imediat,dupa ce se stinge focul,se pune untul si se amesteca(fara foc),sa se topeasca untul.Acum se pune si niste vanilie.
Pe urma,lasam siropul sa se raceasca,mestecind din cind in cind;sa se raceasca mai repede;nu se acopera.
Acum facem \"harise\":intr-un castron se pun toate ingredientele uscate(faina cernuta cu praful de copt,gris,nuca de cocos,zahar,lapte praf,coaja de lamie).Se amesteca;apoi se pun celelalte ingrediente(iaurt,ulei,oua,bicarbonatul stins in zeama de lamiie);
se amesteca totul f.bine,apoi,se pune in tava unsa cu unt si tapeta cu faina.
Se pune in cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 40-45 minute.
Se face testul cu scobitoarea;daca e gata,se stinge cuptorul si IMEDIAT se pune,deasupra,siropul f.rece.
Se va observa ca harisea \"inoata\";dar,sa nu va speriati;in cca 20-30 minute,harise absoarbe tot siropul.
Se lasa \"harise\"sa se raceasca si sa absoarba tot siropul.Dupa cca 1 ora se poate servi;se taie in patrate de cca 5/5 cm.Se orneaza,de obicei,cu pistatia.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii