autor:

husni

» » Dulciuri diverse

Harise de nuca de cocos(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 aprilie 2010

Ingrediente
Cantitati pt o tava cu diametrul de 36 cm., , -1 pahar de faina, -1 pahar de gris, -1 pahar de nuca de cocos, -1 pahar de iaurt, -3/4-1 pahar de zahar(dupa gusteu pun 3/4), -1/2 pahar de ulei(nu de masline), -2 linguri de lapte praf(se poate si fara), -coaja de la o lamie, -cca 1 lingura zeama de lamiie(pt.a stinge bicarbonatul), -2 oua, -2 lingurite de praf de copt, -un virf de cutit de bicarbonat, , Pt.sirop, , -3 pahare de zahar, -2,5 pahare apa, -cca 50 g unt, -zeama de la cca 1/2 lamiie, -niste vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Dulciurile arabesti sint,de obicei f.dulci;se foloseste un sirop,facut din zahar si apa.

Incepem cu siropul,deoarece trebuie sa se raceasca f.
bine.

Facem siropul asa:zaharul si apa se pun pe foc;cind clocoteste,se pun cca 2 linguri de zeama de lamiie,apoi,
siropul se fierbe,pe foc mic,descoperit,cca 30-40 minute.
Cind siropul e de grosimea uleiului,se stinge focul;siropul se mai ingroasa,dupa aceea,racindu-se.
Imediat,dupa ce se stinge focul,se pune untul si se amesteca(fara foc),sa se topeasca untul.Acum se pune si niste vanilie.
Pe urma,lasam siropul sa se raceasca,mestecind din cind in cind;sa se raceasca mai repede;nu se acopera.

Acum facem \"harise\":intr-un castron se pun toate ingredientele uscate(faina cernuta cu praful de copt,gris,nuca de cocos,zahar,lapte praf,coaja de lamie).Se amesteca;apoi se pun celelalte ingrediente(iaurt,ulei,oua,bicarbonatul stins in zeama de lamiie);
se amesteca totul f.bine,apoi,se pune in tava unsa cu unt si tapeta cu faina.
Se pune in cuptor(preincalzit),la foc mediu,cca 40-45 minute.
Se face testul cu scobitoarea;daca e gata,se stinge cuptorul si IMEDIAT se pune,deasupra,siropul f.rece.
Se va observa ca harisea \"inoata\";dar,sa nu va speriati;in cca 20-30 minute,harise absoarbe tot siropul.
Se lasa \"harise\"sa se raceasca si sa absoarba tot siropul.Dupa cca 1 ora se poate servi;se taie in patrate de cca 5/5 cm.Se orneaza,de obicei,cu pistatia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Harise de nuca de cocos(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Intr un ceaunel sau o craticioara se pune apa,margarina,zaharul si un praf de sare.Cand s-a topit

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite de post cu mere

Clatite de post cu mere

Se amesteca toate ingredientele pentru clatite si se lasa sa se dospeasca drojdia cam 1/2ora dupa

10 voturi    7 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    PREDA ELENA (Chef de cuisine):

    am pus iaurt,zahar gris praf de copt unt,cocos nuci si pt sirop portocala lamaie taiate cuburi zahar si apa .Nu am folosit oua.Cei care imi testeaza prajiturile sunt copii si au fost foarte incantati de aceasta prajitura.

  • Carmyna

    Carmyna (Chef de cuisine):

    Azi am facut si eu aceasta prajitura simpla si este foarte buna.

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    O bunatate !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Cred ca este delicioasa!

  • Podelean Cristina

    Podelean Cristina (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

    Arata super bine,banuiesc ca e foarte gustoasa! in curand am sa fac si eu:*

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Foarte fine si elegante! Aici in tarile arabe , grisul este o baza importanata pentru multe dulciuri; Cami v-a introdus deja 2 posibilitati: Nopti libaneze si Harise. Ambele delicioase!*****

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 07 mai 2010

      Cum am scris si la reteta ta " Bukhari ", sant fan al bucatarie arabe, am salvat reteta !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Inca odata, nu a mers mesajul. Foarte mare pofta mi-ai facut, e apetisanta, imi place cum arata! Pistacia este fistic macinat, nu?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Foarte mare pofta mi-ai facut, e apetisanta, imi place!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Ma bucur mult,Carmyna,ca v-a placut ! Inseamna,ca pot posta si alte retete de dulciuri specifice arabe.M-ati incurajat !

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      Azi ma apuc sa o fac si eu.

    • Fara foto

      Adina , 27 aprilie 2010

      O prajitura excelenta si usor de facut! Merita incercata!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Am s-0 incerc neaparat, ne plac si dulciurile si fisticul.

    • Fara foto

      licu pop , 26 aprilie 2010

      Excelenta o so incerc precis!!!Felicitari pentru reteta.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Multumesc,fetelor ! Ma bucur muuuuuuuuuuuult,ca v-a placut reteta ! Da,Alecs A,cred ca "pistatia"e fistic. "juliya",nu stiu,in Romania,se gaseste pistatia(fistic). Poate in hipermarketuri sau in magazinele arabilor. E f.usor de facut.

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Excelenta! Am mai incercat o reteta arabeasca si mi-a placut foarte mult. Am s-o incerc si pe aceasta.

    • Alecs A.

      Alecs A. (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Interesanta reteta, am salvat-o si am s-o prepar cu prima ocazie. PS: pistatia este fistic in romaneste.

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Am salvat reteta si cu prima ocazie o s-o incerc. Foarte bine arata! Felicitari :)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      O prezentare minunata,pe intelesul tuturor.Si prajitura cred ca e foarte gustoasa.Am salvat-o!

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Arata splendid, pare usor de facut, deci merita incercata.Felicitari!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      i-mi lasa gura apa!ce bun!ai explicat f.bine,merçi.felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Foarte gustoase, ce bine arata!

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Ce este si unde gasesc pistatia?Interesanta reteta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Tare bine mai arata...Am salvat reteta..

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Ingredientele ce contine reteta,le obisnuiesc cam mereu sa le am ,,asa ca cu prima ocazie am sa fac si eu ..felicitariiii!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • Cantitati pt o tava cu diametrul de 36 cm.
  • -1 pahar de faina
  • -1 pahar de gris
  • -1 pahar de nuca de cocos
  • -1 pahar de iaurt
  • -3/4-1 pahar de zahar(dupa gusteu pun 3/4)
  • -1/2 pahar de ulei(nu de masline)
  • -2 linguri de lapte praf(se poate si fara)
  • -coaja de la o lamie
  • -cca 1 lingura zeama de lamiie(pt.a stinge bicarbonatul)
  • -2 oua
  • -2 lingurite de praf de copt
  • -un virf de cutit de bicarbonat
  • Pt.sirop
  • -3 pahare de zahar
  • -2,5 pahare apa
  • -cca 50 g unt
  • -zeama de la cca 1/2 lamiie
  • -niste vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cozonac cu ciocolata si nuca.