autor:

zbiggi

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Harisi

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 30 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 30 august 2009

Ingrediente
Blat:, * 200 g nuca de cocos, * 500 g de gris, * 150 g unt topit, * 2 cutii mari de iaurt simplu, * 2 pliculete praf de copt, * 3 pliculete zahar vanilat, , Sirop:, * 2 pahare de apa, * 2 pahare de zahar, * zeama de la o sau doau lamai (in functie de cat de mult va place gustul acru)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Aceasta prajitura o am in doua variante, dar pentru ca am facut doar varianta cu ingredientele de mai sus, am s-o postez pe aceasta.
Este o prajitura arabeasca, dar se pare ca se mai intalneste si la alte popoare din Orientul Mijlociu si zona mediteraneana.

Ingredientele pentru blat le-am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, ceva mai groasa decat cea de chec. Am lasat aluatul la intuneric aproximativ o ora. (nu in frigider)
Dupa aceea l-am intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.
Cu zece minute inainte de a fi gata, am scos prajitura si asa fierbinte am portionat-o cu cutitul. Apoi am turnat deasupra siropul fiert din cele doau pahare de apa, doua pahare de zahar si zeama de la doua lamai.
Am mai lasat in cuptor 10 min (in total 60 min).
Sursa: http://edithfrincu.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Harisi-prajitura arabeasca

Harisi-prajitura arabeasca

Se amesteca toate ingredientele pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat cea de chec. Se lasa

9 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

Reteta este foarte simpla. Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta

15 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine):

    Este o prajitura foarte buna si usor de facut. Nu m-am abatut de la reteta si sunt multumita de ce a iesit. Racoritoare si parfumata, usoara si savuroasa face fata oricarui eveniment. Un dulce perfect!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • lucica mihaila

    lucica mihaila (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    o reteta extraordinara - o caut de mult -

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2010

    Cu siguranta am sa testez si eu prajiturica aceasta....cred ca atare buna si pentru cei mici...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Foarte buna reteta.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Dupa cum arat este sigur buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      O reteta delicioasa...

    • Fara foto

      mira , 01 noiembrie 2009

      A iesit foarte buna, am pu Sana. Cutii mari = 375g.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      ce gramaj au cutiile de iaurt? Cred ca praji e...yammmy ...delicioasa!

    • Fara foto

      adriana , 27 octombrie 2009

      care e cea de a doua varianta? asta arata super.. o sa incerc:)

    • Fara foto

      ramona , 26 octombrie 2009

      Ai lasat-o la intuneric, la rece sau la temperatura camerei?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      O nebunie. Felicitari!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      Arata, nu bine, foooooarte bine! Daaaaaaa! Si cred ca este .....distrugator de buna! Nu-mi pare geu de preparat! Acest site(edith......) are retete super!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • * 200 g nuca de cocos
  • * 500 g de gris
  • * 150 g unt topit
  • * 2 cutii mari de iaurt simplu
  • * 2 pliculete praf de copt
  • * 3 pliculete zahar vanilat
  • Sirop:
  • * 2 pahare de apa
  • * 2 pahare de zahar
  • * zeama de la o sau doau lamai (in functie de cat de mult va place gustul acru)

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

59 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

lucica mihaila (Chef de cuisine)

o reteta extraordinara - o caut de mult -

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de bezea