Aceasta prajitura o am in doua variante, dar pentru ca am facut doar varianta cu ingredientele de mai sus, am s-o postez pe aceasta.
Este o prajitura arabeasca, dar se pare ca se mai intalneste si la alte popoare din Orientul Mijlociu si zona mediteraneana.
Ingredientele pentru blat le-am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, ceva mai groasa decat cea de chec. Am lasat aluatul la intuneric aproximativ o ora. (nu in frigider)
Dupa aceea l-am intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.
Cu zece minute inainte de a fi gata, am scos prajitura si asa fierbinte am portionat-o cu cutitul. Apoi am turnat deasupra siropul fiert din cele doau pahare de apa, doua pahare de zahar si zeama de la doua lamai.
Am mai lasat in cuptor 10 min (in total 60 min).
Sursa: http://edithfrincu.blogspot.com
Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructeIn tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.
Varza noua calita in tuciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii