Aceasta prajitura o am in doua variante, dar pentru ca am facut doar varianta cu ingredientele de mai sus, am s-o postez pe aceasta.
Este o prajitura arabeasca, dar se pare ca se mai intalneste si la alte popoare din Orientul Mijlociu si zona mediteraneana.
Ingredientele pentru blat le-am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, ceva mai groasa decat cea de chec. Am lasat aluatul la intuneric aproximativ o ora. (nu in frigider)
Dupa aceea l-am intins intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor pentru aproximativ 50-60 minute.
Cu zece minute inainte de a fi gata, am scos prajitura si asa fierbinte am portionat-o cu cutitul. Apoi am turnat deasupra siropul fiert din cele doau pahare de apa, doua pahare de zahar si zeama de la doua lamai.
Am mai lasat in cuptor 10 min (in total 60 min).
Sursa: http://edithfrincu.blogspot.com
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii