Harisi-prajitura arabeasca

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
redusa
Harisi-prajitura arabeasca

Ingrediente

  • 200g nuca de cocos, 500g gris, 2 plicuri de praf de copt, 3 plicuri de zahar vanilat, 750g sana sau iaurt, 150g unt topit.
  • Pentru sirop: 2 pahare(250ml) cu apa, 2 pahare cu zahar(sau 11/2 daca nu va place foarte dulce), sucul de la 2 lamai.

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat cea de chec. Se lasa 1 ora sa se odihneasca la intuneric, dupa care se toarna intr-o tava(25/30cm)unsa cu unt si se da la cuptor 50-60 de minute. Cu 10 minute inainte ca prajitura sa fie gata se taie patratele cu un cutit muiat in apa, se toarna tot siropul fiert si fierbinte peste ea si se mai da la cuptor 10 minute. Nu va faceti griji, prajitura v-a absorbi tot siropul. Se taie rece.

* Reteta o am de pe blogul lui Edith cu multumiri!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de capsuni cu menta

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta
Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete

Spaghete cu vinete
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor