autor:

Czompa

» » Dulciuri diverse

Harisi-prajitura arabeasca

Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Czompa (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 august 2009

Ingrediente
200g nuca de cocos, 500g gris, 2 plicuri de praf de copt, 3 plicuri de zahar vanilat, 750g sana sau iaurt, 150g unt topit., Pentru sirop: 2 pahare(250ml) cu apa, 2 pahare cu zahar(sau 11/2 daca nu va place foarte dulce), sucul de la 2 lamai.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 15 min

9 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat cea de chec. Se lasa 1 ora sa se odihneasca la intuneric, dupa care se toarna intr-o tava(25/30cm)unsa cu unt si se da la cuptor 50-60 de minute. Cu 10 minute inainte ca prajitura sa fie gata se taie patratele cu un cutit muiat in apa, se toarna tot siropul fiert si fierbinte peste ea si se mai da la cuptor 10 minute. Nu va faceti griji, prajitura v-a absorbi tot siropul. Se taie rece.
* Reteta o am de pe blogul lui Edith cu multumiri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi-prajitura arabeasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

Reteta este foarte simpla. Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta

15 voturi    4 comentarii
2h 10 min
Dulciuri diverse
Chec cu banane

Chec cu banane

Freaca untul lasat in prealabil la temperatura camerei cu zaharul. Incorporeaza galbenusurile pe

0 voturi    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 iunie 2010

    Bine mai arata !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

    Tare frumoasa!

  • Fara foto

    Alina , 27 septembrie 2009

    Foarte interesanta aceasta reteta. Fiind o prajitura cu gris, eu am sa incerc sa caramelizez zaharul pentru sirop. Nadia(si Edith), multumesc pentru idee ! O alta idee ar fi sa folosim sirop de visine !

    • Epure Mariana

      Epure Mariana (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009

      Mmmm, ce bunatate,ador prajiturile cu nuca de cocos dar nu aveam prea multe retete.O sa adauga reteta ta in carmetelul meu.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009

      Buna,si frumos prezentata.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009

      Cred ca e grozav de buna. Imi plac prajiturile cu nuca de cocos. Mai ales ca e insiropata bine.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Arata tare bine.

    • Fara foto

      Nadia , 27 august 2009

      E foarte buna si usor de facut!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Arata grozav prajiturica ta si mi s-a facut deja pofta...Am salvat reteta...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 august 2009

      Felicitari pt reteta ! Traiesc de f multi ani,intr-o tara araba;prajitura asta se numeste Harisa cu nuca de cocos. Este un fel de harise,fara nuca de cocos. Ambele sint f simplu de facut si f bune iarna,ca sint dulci,deci au calorii.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 15 min

9 voturi

Ingrediente

  • 200g nuca de cocos
  • 500g gris
  • 2 plicuri de praf de copt
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • 750g sana sau iaurt
  • 150g unt topit.
  • Pentru sirop: 2 pahare(250ml) cu apa
  • 2 pahare cu zahar(sau 11/2 daca nu va place foarte dulce)
  • sucul de la 2 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de Czompa
Carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Se decongeleaza aluatul de foietaj dupa care se intinde intr-o foaie subtire. Se taie carnaciorii

2 voturi    7 comentarii
20 min
Aperitive cu carne
Oua umplute pane

Oua umplute pane

Se fierb 5 oua timp de 10 minute pentru a fi tari. Se curata de coaja si se taie fiecare in 2. Se

3 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive cu oua
Pui umplut

Pui umplut

Se curata bine puiul. Ficatul de pui (crud) se da prin robot sau masina de tocat dupa care se prajeste

1 vot    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Bine mai arata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui