Autor:
Czompa (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 23 august 2009
Ingrediente
200g nuca de cocos, 500g gris, 2 plicuri de praf de copt, 3 plicuri de zahar vanilat, 750g sana sau iaurt, 150g unt topit., Pentru sirop: 2 pahare(250ml) cu apa, 2 pahare cu zahar(sau 11/2 daca nu va place foarte dulce), sucul de la 2 lamai.
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 15 min
Mod de preparare
Se amesteca toate ingredientele pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat cea de chec. Se lasa 1 ora sa se odihneasca la intuneric, dupa care se toarna intr-o tava(25/30cm)unsa cu unt si se da la cuptor 50-60 de minute. Cu 10 minute inainte ca prajitura sa fie gata se taie patratele cu un cutit muiat in apa, se toarna tot siropul fiert si fierbinte peste ea si se mai da la cuptor 10 minute. Nu va faceti griji, prajitura v-a absorbi tot siropul. Se taie rece.
* Reteta o am de pe blogul lui Edith cu multumiri!
Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi-prajitura arabeasca" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Reteta este foarte simpla.
Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta
16 voturi
5 comentarii
2h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Epure Mariana (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009
Mmmm, ce bunatate,ador prajiturile cu nuca de cocos dar nu aveam prea multe retete.O sa adauga reteta ta in carmetelul meu.
vera (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Buna,si frumos prezentata.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009
Cred ca e grozav de buna. Imi plac prajiturile cu nuca de cocos. Mai ales ca e insiropata bine.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009
Arata tare bine.
Nadia , 27 august 2009
E foarte buna si usor de facut!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Arata grozav prajiturica ta si mi s-a facut deja pofta...Am salvat reteta...
husni (Chef de cuisine) , 24 august 2009
Felicitari pt reteta ! Traiesc de f multi ani,intr-o tara araba;prajitura asta se numeste Harisa cu nuca de cocos. Este un fel de harise,fara nuca de cocos. Ambele sint f simplu de facut si f bune iarna,ca sint dulci,deci au calorii.