autor:

oana chirila

» » Dulciuri diverse

HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)

Autor: oana chirila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: oana chirila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 august 2009

Ingrediente
200 g nuca de cocos, 500g gris, 750 g iaurt, esenta de vanilie, 3 linguri zahar, sare, 2 plicuri praf de copt, 150 g unt, pentru sirop:, 2 pahare de apa, 2 pahare zahar, sucul de la 2 lamai.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 10 min

15 voturi

Mod de preparare

Reteta este foarte simpla.
Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec, dar ceva mai gros.
Dupa ce amestecam bine trebuie sa lasam aluatul la intuneric aproximativ 1 ora, iar dupa acest timp punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si introducem la cuptor 50 min la foc mediu spre mic , 160 grade. Cat prajitura se coace frumos in cuptor noi pregatim siropul in felul urmator: punem pe foc apa cu zaharul si sucul de la cele 2 lamai, amestecam pana ce se dizolva zaharul si deliciosul sirop este gata.Prajitura este coapta si e timpul sa o scoatem din cuptor. Oprim focul de la aragaz si portionam prajitura. Peste prajitura inca foarte fierbinte adaugam tot siropul din zahar si lamaie, initial o sa spuneti ca este mult sirop, asa am zis si eu, insa el este absorbit aproape instantaneu de prajitura si nu o sa ramana deloc. Dupa ce am insiropat-o, o punem din nou la cuptorul inca fierbinte dar cu focul oprit, pentru 10 min, si GATA. Iubitorii de lamaie si cocos vor fi cu siguranta incantati.
Daca ti-a placut reteta noastra "HARISI ( PRAJITURA ARABEASCA)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Harisi-prajitura arabeasca

Harisi-prajitura arabeasca

Se amesteca toate ingredientele pentru a rezulta o compozitie mai groasa decat cea de chec. Se lasa

9 voturi    10 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse
Clatite cu branza si capsuni

Clatite cu branza si capsuni

Se coc clatitele si se lasa la racit Branza se paseaza bine cu capsunii, zaharul si zaharul vanilat.

1 vot    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pintilie Andreea , 21 noiembrie 2014

    Acum o fac si eu, dar eu am inbunatatit-o specific mie cu zest de lamaie, portocala si o mana buna de stafide! revin cu rezultatul

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

    Interesant,o sa incerc aceasta reteta.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

    Arata super bine...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      super buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 10 min

15 voturi

Ingrediente

  • 200 g nuca de cocos
  • 500g gris
  • 750 g iaurt
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • sare
  • 2 plicuri praf de copt
  • 150 g unt
  • pentru sirop:
  • 2 pahare de apa
  • 2 pahare zahar
  • sucul de la 2 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de oana chirila
BUDINCA DE DOVLECEL

BUDINCA DE DOVLECEL

Reteta este una simpla, pentru ca este vara si foarte cald afara, nu vrem sa stam foarte mult timp

6 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mini tarte cu fructe (pere)

Mini tarte cu fructe (pere)

Un desert foarte potrivit pentru weekend sau pentru o seara cu fetele cand vreti sa va impresionati

7 voturi    10 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Chocolate chip cookies (biscuiti cu ciocolata, nuci si alune)

Chocolate chip cookies (biscuiti cu ciocolata, nuci si alune)

Se amesteca untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei cu zaharul pana ce capata o consistenta

22 voturi    14 comentarii
30 min
Prajituri

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Interesant,o sa incerc aceasta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gogosi coapte umplute cu dulceata Gogosi coapte umplute cu dulceata

In oala mixerului cu suportul ptr. framantat adaugam fainile, drojdia zaharul, uleiul si incepem sa lucram; treptat adaugam ouale, apa

9 voturi    9 comentarii
2h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Lamingtons - prajitura tavalita