Reteta este foarte simpla.
Amestecam toate ingredientele intrun vas, trebuie sa aiba consistenta unui aluat de chec, dar ceva mai gros.
Dupa ce amestecam bine trebuie sa lasam aluatul la intuneric aproximativ 1 ora, iar dupa acest timp punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si introducem la cuptor 50 min la foc mediu spre mic , 160 grade. Cat prajitura se coace frumos in cuptor noi pregatim siropul in felul urmator: punem pe foc apa cu zaharul si sucul de la cele 2 lamai, amestecam pana ce se dizolva zaharul si deliciosul sirop este gata.Prajitura este coapta si e timpul sa o scoatem din cuptor. Oprim focul de la aragaz si portionam prajitura. Peste prajitura inca foarte fierbinte adaugam tot siropul din zahar si lamaie, initial o sa spuneti ca este mult sirop, asa am zis si eu, insa el este absorbit aproape instantaneu de prajitura si nu o sa ramana deloc. Dupa ce am insiropat-o, o punem din nou la cuptorul inca fierbinte dar cu focul oprit, pentru 10 min, si GATA. Iubitorii de lamaie si cocos vor fi cu siguranta incantati.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii