autor:

delicious flavours

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Hi Hat Cupcakes

Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: delicious flavours (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 16 noiembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente cupcakes:, , -85 gr ciocolata (eu am combinat ciocolata cu lapte si amaruie), -130 gr faina, -½ lingurita praf de copt, -½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar, -1 strop sare, -65 gr unt/margarina, -150 gr zahar, -2 oua, -120 ml smantana pentru frisca, -120 ml apa, Ingrediente spuma:, , -4 albusuri, -putin mai mult de un varf de cutit cream tartar, -100 gr zahar praf, -100 gr zahar tos, -80 ml apa, -5-6 picaturi zeama de lamaie, , Ingrediente glazura:, , -300 gr ciocolata, -2-3 linguri ulei

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

11 voturi

Mod de preparare

Ciocolata o punem la topit pe baie de aburi dupa care o lasam deoparte sa se racoreasca. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.
Untul la temperatura camerei o mixam cu zaharul pana devine cremoasa. Adaugam in fir subtire ciocolata racita si mixam la viteza mica. Adaugam treptat ouale si marim putin viteza la mixer. Dupa cateva minute adaugam tot treptat smantana pentru frisca, apoi incorporam jumatate din cantitatea de faina. Adaugam treptat apa si restul de faina. Vom obtine o compozitie foarte cremoasa cu care vom umple (nu pana la refuz :)) hartiutele pregatite si dam la cuptorul preincalzit circa 20-25 minute, dar verificati inainte sa le scoateti.
Pana se racesc complet vom pregati spuma de albusuri. Eu am facut dupa o reteta mai simpla de la o prietena, dar daca detineti un termometru pentru zahar puteti urma reteta Marthei Stewart.
Zaharul impreuna cu apa se pun la fiert pana se topeste complet zaharul si obtinem un sirop. Intre timp punem albusurile intr-un vas de inox sau sticla, adaugam un strop de sare si cream tartar-ul. Batem la viteza maxima si cand incepe sa se intareasca adaugam in fir subtire siropul fierbinte si continuam sa mixam pana se raceste compozitia, asta dureaza cam 15 minute. Inainte de a fi gata cu cateva minute adaugam 4-5 picaturi zeama de lamaie.
Punem spuma obtinuta intr-un pos cu varful rotund si incepem sa “decoram” cupcakes-urile lasand o margine de cativa milimetri libera. Dupa ce sunt gata se dau la frigider (cel mai bine la congelator, dar eu n-am avut loc) timp de cel putin 30 minute sa se intareasca spuma, pentru a nu avea surprize la glazurat.
In acest timp topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam uleiul si amestecand din cand in cand lasam sa se raceasca.
Ciocolata topita este bine sa o punem intr-un pahar ingust (cat sa incapa cupcakes-urile in el) si inalt.
Scoatem cupcakes-urile de la rece, tragem aer in piept, spunem si o rugaciune daca e nevoie si incepem sa le “scufundam” in ciocolata topita. Daca nu ramane acolo bezeaua inseamna ca am facut treaba buna :).
Le punem din nou la rece pana se intareste ciocolata si bineinteles ca se tin tot la rece. Pot fi pastrate pana la 3 zile in frigider.
Eu am fost foarte multumita de rezultat (asa ca pentru prima data), dar va spun ca mai trebuie sa exersez cu bezeaua pentru a fi perfecta!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Hi Hat Cupcakes" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pudim de ovos (Budinca de oua)

Pudim de ovos (Budinca de oua)

Intr-un lighenas punem cele 12 oua intregi si adaugam 12 linguri de zahar. Batem bine adaugam laptele,

19 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Tort de bezea

Tort de bezea

Bezeaua: se bat albusurile spuma, apoi se adauga in ploaie 800 g zahar. din aceasta spuma se coc

2 voturi    0 comentarii
8h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Codruta-Liana Ianusevschi , 16 mai 2014

    Ce este cream tartar?

  • delicious flavours

    delicious flavours (Chef de cuisine) , 07 martie 2013

    Oooo, esti o scumpa, iti multumesc din suflet! Pupici

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 13 februarie 2013

    Irezistibile si foarte gustoase. Felicitari si nota 10 !!!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2012

      Multumesc frumos draga Maria, pupici! :)

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2012

      Iti multumesc din suflet ptr apreciere draga Kok Miori! :) Intr-adevar seamana cu crembo ;) Pupici

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2012

      Multumesc frumos Mihaela, te pup!

    • delicious flavours

      delicious flavours (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2012

      Cream of tartar se gaseste aici: http://www.pastaidevanilie.ro/aditivi-alimentari/28-cream-tartar.html

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2012

      Delicioase!*****

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2012

      Foarte reusite capkakesurile si foarte aspectoase dupa forma pe care le-ai dat se aseamana cu un fel de dulciuri care sant la noi si se cheama crembo. Felicitari.

    • Fara foto

      Maria Olariu (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2012

      O bunatate, le mananci cu ochii. Felicitari!

    • Fara foto

      Margot (Chef de cuisine) , 17 noiembrie 2012

      Ce e cream tartar si de unde pot cumpara? multumesc anticipat!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

11 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente cupcakes:
  • -85 gr ciocolata (eu am combinat ciocolata cu lapte si amaruie)
  • -130 gr faina
  • -½ lingurita praf de copt
  • -½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • -1 strop sare
  • -65 gr unt/margarina
  • -150 gr zahar
  • -2 oua
  • -120 ml smantana pentru frisca
  • -120 ml apa
  • Ingrediente spuma:
  • -4 albusuri
  • -putin mai mult de un varf de cutit cream tartar
  • -100 gr zahar praf
  • -100 gr zahar tos
  • -80 ml apa
  • -5-6 picaturi zeama de lamaie
  • Ingrediente glazura:
  • -300 gr ciocolata
  • -2-3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de delicious flavours
Chocolate Muffins

Chocolate Muffins

Incalzim laptele si adaugam ciocolata rupta bucatele amestecand pana se topeste, apoi punem deoparte

2 voturi    2 comentarii
30 min
Prajituri
Paste cu zucchini la cuptor

Paste cu zucchini la cuptor

Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei, separat spalam, curatam si taiem bucati mai

2 voturi    0 comentarii
50 min
Paste si pizza
Hake la cuptor

Hake la cuptor

Daca pestele este congelat, il lasam cateva ore la dezghetat apoi il punem la marinat in laptele

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

delicious flavours (Chef de cuisine)

Oooo, esti o scumpa, iti multumesc din suflet! Pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Nutellotta