autor:

Dachman Laura

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Hot cross buns

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, , * 20 gr drojdie proaspata, * 200 ml lapte caldut, * 50 gr zahar, * 450 gr faina, * 1 ou, batut, * 50 gr unt topit, * 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, * 1 lingurita scortisoara macinata, * 1 lingurita mix de condimente (scortisoara,lamaie,cuisoare,ghimbir), * ½ lingurita nucsoara, proaspat rasa, * 100 gr stafide, , Pentru decor, , * 4 linguri faina, * 2 linguri miere

Dificultate: Redusa Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

1. Intr-un vas, se dizolva drojdia in laptele caldut amestecat cu 1 lingurita zahar.Se lasa sa stea 10 minute.
2. Intr-un alt vas, se amesteca faina cu restul de zahar, plicul Finesse Bourbon-Vanilla Aroma, scortisoara macinata, mixul de condimente, nucsoara proaspat rasa si stafidele.Se adauga drojdia cu laptele caldut, oul batut si untul topit, se amesteca apoi se framanta pana la omogenizarea.Se lasa aluatul sa creasca 1 ora la cald.
3. Dupa ce a crescut, se mai framanta cateva secunde apoi se imparte in 12 bucati.Se dau bucatilor forma de bila si se lasa apoi sa creasca 30 minute.Dupa cele 30 minute, se cresteaza o cruce deasupra fiecarei bile, se acopera cu un prosop umend si se lasa sa creasca la cald 20 minute.Intre timp de incinge cuptorul la 200⁰C.
4. Intr-un vas se amesteca faina cu atata apa pana se obtine o pasta groasa.Se pune pasta intr-un cornet si se umplu cresturile in forma de cruce de pe bile cu aceasta.Se dau bilelele la copt 15-25 minute.Cat timp sunt calde se ung cu miere.

http://lauradfood2.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Hot cross buns" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta cu capsuni si crema de smantana

Tarta cu capsuni si crema de smantana

Blatul: -Se topește untul, fie pus într-un castron în cuptorul cu microunde, fie într-un

2 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu foi si crema de caise

Prajitura cu foi si crema de caise

Aceasta prajitura este una din prajiturile de sezon, de ce zic asta, pentru ca este foarte gustoasa

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

    Foarte, foarte bun! delicios, sanatos.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Salvat reteta, Laura priceputa si draguta!

  • diana

    diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    arata delicos...bravo !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Felicitari...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Foarte aromate si aspectuoase!***** Ai fost foarte harnicuta de Pasti!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Arata de nota 10...!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • * 20 gr drojdie proaspata
  • * 200 ml lapte caldut
  • * 50 gr zahar
  • * 450 gr faina
  • * 1 ou
  • batut
  • * 50 gr unt topit
  • * 1 plic Finesse Bourbon-Vanilla Aroma
  • * 1 lingurita scortisoara macinata
  • * 1 lingurita mix de condimente (scortisoara,lamaie,cuisoare,ghimbir)
  • * ½ lingurita nucsoara
  • proaspat rasa
  • * 100 gr stafide
  • Pentru decor
  • * 4 linguri faina
  • * 2 linguri miere

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte, foarte bun! delicios, sanatos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna Prajitura cremoasa cu dovleac si paste, desert perfect de toamna

Pornim cuptorul la treapta medie. Pregatim o tava cu dimensiunea de 20/30 cm.O tapetam pe fund cu hartie de copt si marginile le gresam

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Prajitura magica Prajitura magica

Este intr-adevar o prajitura "magica" datorita faptului ca se face foarte repede, se topeste in gura, si asa cum observati,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Islere cu gem