autor:

Cely Snijec

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Hribi cu smantana

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 mai 2009

Ingrediente
1 kg hribi proaspeti, 2 cepe, 100 g unt, 3-4 catei de usturoi, 1 lingura faina, sare, piper, foi de dafin, o crenguta cimbru, 500 ml smantana patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Hribii curatati, spalati foarte bine, se fierb 1/2 ora cu o ceapa,foaie de dafin,2 catei de usturoi,cimbru,sare. Separat se calesc in unt: ceapa, 2 catei de usturoi,la care se adauga feliile de hribii strecurati. Se calesc impreuna cateva minute, (daca e nevoie se adauga apa in care au fiert hribii),se adauga smantana batuta cu o lingura de faina. Se lasa pe foc,cateva minute, se presara cu patrunjel verde. Servesti cu mamaliguta fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hribi cu smantana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Stejar Masiv , 27 septembrie 2013

    Mărar se potrivește mai bine la mazărea cu smântână

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

    Super !

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 iulie 2009

    dDa merge foarte bine cu marar.Faina poate sa si lipseasca, eu nu folosesc tot timpul, dar asta e reteta dupa care facea bunica si imi place foarte mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 10 iulie 2009

      Au aparut hribii si am preparat si eu aceasta reteta,doar ca in loc de faina am pus un ou si marar.

    • Cely , 20 mai 2009

      Ma bucur ca v-a placut.Si noua ne place foarte mult

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

      Poti sa incerci fara probleme. Eu am mai presarat uneori cu patrunjel verde. Nu sunt mare amatoare de marar.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

      Buna reteta,suntem pe aceeasi lungime de unda.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 1 kg hribi proaspeti
  • 2 cepe
  • 100 g unt
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • o crenguta cimbru
  • 500 ml smantana patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

71 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

28 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi dulci umpluti, copti de doua ori