autor:

Gustul din bucatarie

» » Aperitive

Hummus

Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustul din bucatarie (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 decembrie 2012

Ingrediente
Ingrediente necesare:, * 500 gr de naut fiert sau de la conserva., * 2-3 linguri pasta de tahini ( adica pasta de susan care se gaseste pe la raionul cu produse internationale ), * zeama de lamaie, dupa gust, * 3-4 boabe de usturoi, * chimen - aproximativ o lingurita, * sare dupa gust, * ulei de masline, * apa in care a fiert nautul sau zeama din conserva

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat in apa. Astfel el isi va si mari volumul. 250 gr de naut uscat ar fi egal cu aprox 500 gr naut fiert. Daca puteti, va recomand ca din cand in cand sa mai schimbati apa in care se inmoaie nautul. Punem la fiert nautul in jur de 2 ore. Dupa ce a fiert, strecuram si pastram zeama curata.

In robotelul de bucatarie punem nautul fiert, pasta de tahini, boabele de usturoi, sare si chimen. Lasam robotelul sa-si faca treaba. Dupa 3-4 minute adaugam si zeama de lamaie. Atentie! Adaugati treptat, sa nu-l acriti prea tare! Daca vi se pare ca hummusul e prea tare puteti adauga din zeama strecurata (la fel cu atentie). Mai punem robotelul la treaba pana rezulta o pasta.

Hummusul se aseaza pe farfurie, platou, castronel :) turnam putin ulei de masline. De obicei Hummusul se decoreaza cu ulei de masline si boia de ardei dulce sau iute. Pentru ca am vrut putina culoare eu am decorat cu boabe de naut fierte, rosii, castraveti si ardei rosu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Micul dejun arab 4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

Micul dejun arab 4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe

7 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aperitive
Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Pasta ( Hummus) din seminte de floarea soarelui

Semintele de floarea soarelui (de preferat a se inmuia peste noapte, dar se pot folosi si uscate)

2 voturi    2 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012

    O delicatesa la restaurantele cu profil arab este hummus cu carne taiata foarte marunt,condimentata, prajita si presarata pe farfuria cu pasta de naut; apoi se prajesc seminte de pin "snobar"si se decoreaza platoul; cand am timp voi cauta in fotografiile mele de la restaurant si iti trimit cum arata. Pupici1

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2012

    Draga mea, nu trebuie sa-ti faci nici o grija; nu trebuie indepartate complet cojile de la naut; asa cum spui se macina in blender. Pofta buna!

  • Gustul din bucatarie

    Gustul din bucatarie (Chef de cuisine) , 12 decembrie 2012

    Multumesc! Am sa tin cont de informatii! Trebuie sa recunosc ca nu am reusit sa indepartez total cojile dar am avut noroc cu robotul ca le-a nimicit pe restul :) A fost prima data cand am facut si a fost chiar bun!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2012

      Buna reteta de humus-este bine de servit cu boabe de naut si de asemeni cu muraturi de castraveti taiati felii si ardei iuti mici si murati. O alta varianta este de prajit cepa la care se adauga ciupercute mici care se prajesc putin cu ceapa si se condimenteaza cu camun si piper si asta se adauga la o farfurie de humus care s-a stropit cu putin ulei de masline si putina boia iute merge foarte bine.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 decembrie 2012

      Foarte bun si frumos decorat!***** In lumea araba nu exista reguli de decor; fiecare improvizeaza cu ce are acasa; la restaurantele arabesti se stropeste cu "tatbileh"-un mujdei de usturoi cu ardei iute taiat foarte marunt si suc de lamaie.Incearca , e delicios si picant. Referitor la pregatirea boabelor de naut am invatat de la localnice cateva tricuri: Cu o seara inaintea prepararii se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu. A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum. Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut. Nu se pune sare in apa! O zi buna iti doresc!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente necesare:
  • * 500 gr de naut fiert sau de la conserva.
  • * 2-3 linguri pasta de tahini ( adica pasta de susan care se gaseste pe la raionul cu produse internationale )
  • * zeama de lamaie
  • dupa gust
  • * 3-4 boabe de usturoi
  • * chimen - aproximativ o lingurita
  • * sare dupa gust
  • * ulei de masline
  • * apa in care a fiert nautul sau zeama din conserva

Raporteaza reteta

Retete
de Gustul din bucatarie
Ciorba de fasole boabe - de post

Ciorba de fasole boabe - de post

In prima faza daca va hotarati sa pregatiti acest fel e bine ca inainte cu o zi fasolea sa fie pusa

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Varza la cuptor cu rasol de porc

Varza la cuptor cu rasol de porc

Rasolul de porc se spala, se curata si se pune la fiert pana ii luam spuma. Varza se toaca fideluta

0 voturi    1 comentariu
2h
Mancaruri cu carne
Cous cous cu pui si legume

Cous cous cu pui si legume

Bucatile de pui se pun la fiert si se ia spuma. Apoi se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiat in

3 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O delicatesa la restaurantele cu profil arab este hummus cu carne taiata foarte marunt,condimentata, prajita si presarata pe farfuria cu pasta de naut; apoi se prajesc seminte de pin "snobar"si se decoreaza platoul; cand am timp voi cauta in fotografiile mele de la restaurant si iti trimit cum arata. Pupici1

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Pasta din fasole neagra