Important de stiut este ca daca o sa cumparati naut uscat, trebuie sa-l lasati de cu seara la inmuiat in apa. Astfel el isi va si mari volumul. 250 gr de naut uscat ar fi egal cu aprox 500 gr naut fiert. Daca puteti, va recomand ca din cand in cand sa mai schimbati apa in care se inmoaie nautul. Punem la fiert nautul in jur de 2 ore. Dupa ce a fiert, strecuram si pastram zeama curata.
In robotelul de bucatarie punem nautul fiert, pasta de tahini, boabele de usturoi, sare si chimen. Lasam robotelul sa-si faca treaba. Dupa 3-4 minute adaugam si zeama de lamaie. Atentie! Adaugati treptat, sa nu-l acriti prea tare! Daca vi se pare ca hummusul e prea tare puteti adauga din zeama strecurata (la fel cu atentie). Mai punem robotelul la treaba pana rezulta o pasta.
Hummusul se aseaza pe farfurie, platou, castronel :) turnam putin ulei de masline. De obicei Hummusul se decoreaza cu ulei de masline si boia de ardei dulce sau iute. Pentru ca am vrut putina culoare eu am decorat cu boabe de naut fierte, rosii, castraveti si ardei rosu.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii