autor:

Varadi Silvia

» » Aperitive

Humus

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 septembrie 2010

Ingrediente
250g naut boabe uscat, 2 linguri pasta de susan-tahina, 1 ½ lamai-zeama, 150ml ulei de masline extra virgin, sare dupa gust, boia de ardei dulce sau iute pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat ca fierb mult mai repede si sunt mult mai cremoase.Este cam migalos,dar merita efortul..Sau il puteti curata de coji si dupa ce a fiert.In acest caz,dupa ce a fiert,se lasa la racit,apoi se pune in apa recec si se freaca boabele intre palme,cojile se ridica la suprafata apei,si se scot).
Apoi se pune la fiert in apa cu sare in oala sub presiune.Fierbe mult mai repede si isi pastreaza si toate calitatile,. Dupa ce fierbe cam 1 ora, strecurati nautul, dar pastrati o ceasca din apa in care a fiert. Apoi puneti boabele de naut in robotul de bucatarie. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina si consistent.Apoi adaugati pasta de susan si omogenizati bine. Încorporaţi apoi uleiul treptat, în cantităţi nu prea mari. Apoi zeama de lămîie, până la nivelul de acreală pe care-l consideraţi potrivit. Începeţi cu zeama de la o lămîie, amestecaţi bine, gustaţi, adăugaţi dacă mai aveţi nevoie şi tot aşa,apoi potriviti de sare in functie de gust.Daca vi se pare prea consistent,subtiati cu zeama pastrata.Cand il serviti decorati cu boia dulce sau iute in functie de gust.Se poate adauga si putina carne de vita sau oaie,tocata marunt si calita in putin ulei,sau muguri de pin. Eu am ales avariantă cu carne. Am pus carnea taiata marunt la călit în foarte puţin ulei de măsline, am amestecat şi am aşteptat să-şi schimbe culoarea.Serviti alaturi de lipie Libaneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Humus cu susan si sos de patrunjel cu ghimbir

Humus cu susan si sos de patrunjel cu ghimbir

Se pune nautul la inmuiat pentru cateva ore intr-un vas cu apa in care se dizolva o lingura de bicarbonat. Se

12 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete vegetariene
Humus

Humus

Spălaţi năutul şi îl lăsaţi în apă caldă să se înmoaie 3 ore pentru a

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • samira2

    samira2 (Chef de cuisine):

    Este o reteta usor de preparat dar si foarte gustoasa,iar eu adaug in plus un catel de uturoi maruntit bine,ornez cu cateva bucatele de rosii tocate marunt apoi la final stropesc cu ulei de masline.Este un deliciu.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2011

    Mimo,iti m ultumesc frumos si sunt onorata in acelas timp ca iti plac retetele mele.

  • Mimo

    Mimo (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2011

    Imi okace foarte mult humusul, e delicios. Il fac asemanator cu al tau, mai putina lamaie... :) Sunt minunate toate retetele tale!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2010

    Humus cu carne si seminte de pin este o delicatesa!***** Se mananca la ocazii; este un aliment popular foarte raspandit in toate tarile arabe. Eu nu prea am timp sa fierb boabele de naut si il pregatesc cu naut din conserve;pastrez cateva boabe de naut intregi pentru decor. Felicitari pentru realizare.

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 250g naut boabe uscat
  • 2 linguri pasta de susan-tahina
  • 1 ½ lamai-zeama
  • 150ml ulei de masline extra virgin
  • sare dupa gust
  • boia de ardei dulce sau iute pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Mimo,iti m ultumesc frumos si sunt onorata in acelas timp ca iti plac retetele mele.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Mulahul a lesinat