Fasolea se alege,se spala bine,se lasa cateva ore la inmuiat,dupa care se va opari si se va schimba de doua - trei ori apa in care a fiert.In ultima apa se adauga zarzavatul tocat,foile de dafin, sare, piper, cimbru, busuioc dupa gust si se fierb la foc mic . Eu folosesc oala sub presiune.
Separat rosiile ,sucul de rosii,pasta de tomate sau bulionul se inabusa cu 2-3 linguri de ulei.Pentru a se lega mai bine adaug in sos in loc de faina doua linguri praf de porumb(digesta)deoarece este mult mai sanatos.Se aromeaza cu patrunjel tocat,marar sau tarhon dupa gust.
Cand sunt fierte atat fasolea cat si zarzavatul se adauga sosul,se potriveste de sare,condimente si se mai fierb pana se obtine consistenta dorita.
Se serveste rece sau calda ca atare alaturi de o muratura buna sau cand nu este post ca si garnitura la friptura,carnaciori,carne afumata,carne fiarta .
Intre timp au venit in vizita maicutele de la Varatec si mi-au adus cateva kilograme de fasole cu bobul foarte mare,boabele au toate culorile,iar mancarica a iesit tare,tare gustoasa. Postez pentru voi o fotografie cu fasolica de Varatec...
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii