Iahnie de naut

Punem nautul la înmuiat 12 ore.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie
Iahnie de naut

Ingrediente

  • 400 gr năut
  • 3 linguri bulion
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • piper măcinat
  • 100 gr margarină
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul.

După ce năutul a fiert, curatam legumele, apoi le spalam și le taiem marunt. Înăbușim legumele în 75 gr margarină, turnând câte puțină apă și amestecând.

După 5 minute, adăugam bulionul, năutul scurs și apă cât să acopere boabele. Continua fierberea la foc mic, ¼ oră.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.

Sărezi și condimentezi iahnia după gust, pui deasupra felioare din margarina rămasă și introduci iahnia, pentru 20 de minute, la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise